Don't shoot me santa

Kerstfavorieten van de muziekredactie

Yasmine

Video’s voor Don't shoot me santa

The Killers - Don't Shoot Me Santa

Ook de BILL muziekredactie is niet immuun voor wat gezonde kerstvreugde. Ziehier de 4 kersttoppers die ons meteen in een sentimentele mood brengen. Eat that, Grinch.  

Debbie Vercruyssen: Music For Life - What’s This?

Tijdens de eerste Music For Life in 2008 was dit het themanummer, een versie door Michael Franti, Gabriel Rios en Flip Kowlier. Tijdens die week zat ik bij mijn ouders thuis naast de kerstboom te studeren, en telkens dat nummer gespeeld werd - en ik was alleen in de kamer - sprong en huppelde ik rond net als in die film. Sindsdien krijg ik elk jaar tijdens de kerstperiode een aanval waarop ik à la Jack Skellington Kerstmis musicalgewijs wil inluiden. Bij deze kennen mijn huisgenoten ook de verklaring voor de mysterieuze omgestoten meubels en gebroken kerstballen. 

Laura Sallaerts: Bing Crosby - Mele Kalikimaka

Met een exemplaar van het album White Christmas van Bing Crosby in je bezit kan de gezelligste periode van het jaar niet vroeg genoeg beginnen! Zijn warme stem zal je meteen doen vergeten dat je de kerstklassiekers ooit irritant vond. En als je nog steeds niet overtuigd bent dat een witte kerst het beste is dat de mensheid kan overkomen, ga dan meteen naar het laatste nummer van de plaat. Hier wordt bewezen dat kerst in Hawaï even sfeervol is, en je hebt meteen een extra spreuk voor op je kerstkaart: Mele Kalikimaka!

Lucas Wuyts: The Killers - Don't Shoot Me Santa 

Qua je m’en fous gehalte kan Don’t Shoot Me Santa van The Killers wel tellen. Geen gezellige hardvuur muziek waarvoor je die gebreide trui van je oma nog eens zou bovenhalen maar een nummer doordrongen van dat typische Killers geluid, een dikke portie ironie en een hilarische videoclip. Als de traditionele kerstliedjes je vervelen dan helpt dit nummer je er wel weer bovenop.

Yasmine Schillebeeckx: Andy Williams - Do You Hear What I Hear?

De eerste drie jaar van mijn leven woonde ik met mijn familie in Amerika. Tijdens onze verhuis terug naar België brachten we twee koffers vol kerstversiering en andere feestaangelegenheden mee, inclusief een album met kerstnummers die inmiddels een heel grote sentimentele waarde hebben. Ieder jaar bij het opzetten van de kerstboom komt deze cd weer bovendrijven en Do You Hear What I Hear? is zonder twijfel het toppertje. Dan lijkt het alsof we even weer 2 jaar oud zijn en op Kerstavond onze sok hangen voor Santa.

Nel Exelmans: She & Him - Rockin' Around The Christmas Tree

All I want for Christmas… is een stel goede kerstsongs. Geen stroperige, melige jingles over cadeautjes of gebroken harten, maar muzikaal verantwoorde Christmas Carols. Met Sufjan Stevens beklijvende vertolking van Amazing Grace of She & Hims nostalgische rockversie van Rockin' Around the Christmas Tree moet dat zeker lukken. Jingle all the way!