Drie te checken bands die terug van weggeweest zijn

Christine and the Queens | Jungle | The Bony King of nowhere

Shauni

 Hoe zou het nog met die ene band gaan? En wanneer komen ze eindelijk nog eens aankloppen met nieuwe muziek? Ontdek welke drie te checken bands weer helemaal terug van weggeweest zijn.

1. Christine and the Queens

Christine of Chris? Franstalig of Engelstalig? Één ding is zeker: Christine-hitmaker Christine and the Queens is helemaal terug. Vier jaar na haar debuut Chaleur Humaine is Christine zelfzekerder dan ooit. En dat is te horen op haar tweede langspeler Chris. Op de plaats wisselt de française wel eens van gedaante en klinken de songs agressiever en meer up-tempo. Met Damn Dis-Moi scoorde Christine/Chris een eerste hit. 

 

2. Jungle

Soulvolle funkpop die je instant meeneemt naar de beste stranden en de heetste nachtclubs. Jawel, het Londense Jungle beloont het lange wachten met een stelletje topsongs en de nieuwe plaats For Ever. Op hun tweede worp tonen de jongens hun emoties en zijn hun songs doordrenkt met wanhoop. Gelukkig valt er aan de sound niets van op te merken en zijn Happy Man en Heavy California meer dan waardige opvolgers voor hitsingles The Heat en Time

 3. The Bony King of Nowhere

Gentenaar Bram Vanparys, alias The Bony King of Nowhere, laat na drie jaar radiostilte weer van zich horen. En wel met een vijfde album, getiteld Silent Days. Op de nieuwe plaat laat de singer-songwriter zich van zijn meest persoonlijke kant zien. Een stukgelopen relatie en een caravan in de Ardennen als nieuwe thuishaven sloegen hem terug aan het schrijven en mondde uit in een album met een vernieuwende sound. Silent Days klinkt rijker en complexer, maar maakt nog steeds gebruik van Vanparys' gekende warme vocals.