Een magische avond in Hawaii

Concert: Girls in Hawaii @ Vooruit

Band: Girls in Hawaii

Aaren

Video’s voor Een magische avond in Hawaii

Girls in Hawaii - Not Dead

We zouden je opnieuw kunnen vertellen dat Girls in Hawaii terug is, dat ze een uitstekende nieuwe plaat - Everest - uit hebben, of dat er in de Lage Landen door weinige artiesten zo mooi gemusiceerd wordt, maar dat leken jullie in de bomvolle Vooruit zelf ook al te weten.

Als Waalse band een oer-Vlaams bastion innemen, het moet al bijna van Plastic Bertrand geleden zijn dat iemand daar nog in geslaagd was. En toen waren wij nog heel druk bezig "niet te zijn". Gelukkig zijn we er ditmaal wel bij, want de Girls doen helemaal wat we van hen verwacht hadden: lichtjes geweldig wezen.

Hoge toppen 

Met amper drie albums hebben deze heren zich immers al een back catalogue bijeen gepend waarvan zelfs de koudste winter spontaan aan het dooien slaat. In Gent wordt voor dat huzarenstukje rijkelijk geput uit het eerste album, From Here To There. Concreet betekende dat dus mooie tot prachtige versies van Casper, Found in the Ground, en andere pracht uit de kern van de Ardennen.

Het nieuwe Everest moest daar nauwelijks voor onder doen: Switzerland scheert ook live hoge toppen (heb je hem?), waar het prachtige Misses zelfs nog kwiek overheen springt.

Beter dan op Pukkelpop 2013 vraag je? Zeer zeker, Lionel Vancauwenberghe en Antoine Wielemans zijn beter bij stem, en enkele maanden in de mallemolen van het Belgische muziekcircuit heeft ook de rest van de band duidelijk nog scherper gesteld.

Wat walsch is valsch is, zo klonk het vroeger, welnu: anno 2014 blijkt dat niet meer te kloppen. Formidable!