EXCITE haalt F.U.N.C. en Tellavision naar België

Hasselt & Gent

Poppunt // PXL Music // Muziekodroom // Charlatan // Democrazy

Pieter Claes
  • 05 tot 07 okt 2017

Tussen 5 en 7 oktober verwelkomen Poppunt, PXL-Music en Muziekodroom buitenlands talent in Hasselt en Gent in het kader van EXCITE, languit "Exchange of International Talent in Europe".

Wat is Excite? 

EXCITE is een soort van uitwisselingsproject voor bands in Europa. Het project is dit jaar aan zijn negende editie toe. De afgelopen jaren mochten onder andere SX, Willow, Tubelight en Protection Patrol Pinkerton België vertegenwoordigen buiten de landsgrenzen. 

De komende twee jaar zal het project uitbereiden naar onder andere Spanje, Polen en Portugal. In totaal staan er ongeveer honderd optredens van ongeveer zestig verschillende artiesten in dertien Europese landen op het programma, allemaal op twee jaar tijd.

Wie kan ik zien (en waar)? 

Voor de nieuwe editie nodigt Poppunt samen met PXL-Music en Play Festival in Muziekodroom de Duitse electronicaband Tellavision en het Fins-Nederlandse R&B-collectief F.U.N.C. uit. De bands spelen tussen 5 en 7 oktober op Play Festival in de Muziekodroom, in de Hasseltse koffiebar/platenwinkel Just for the record, op Urgent.fm en in de Gentse Charlatan voor een Democrazy-show.

Nog niet overtuigd? 

... Mogen we dan toch met nadruk suggereren dat je de line-up van Play Festival een keer checkt? Wij citeren: Whispering Sons, Tsar B, Wwwater, Shht, Glints... Juist ja, nu tickets kopen. Nu.