F*** Prince, hier is Chromeo

Chromeo

Debbie

Chromeo - Jealous (I Ain't With It)

Zijne purperen hoogheid speelde afgelopen week in ons land en dat mocht iedereen geweten hebben. Ons ontbrak het helaas aan centen, geduld en een paarse (ieuw!) outfit om dit exquise feestje bij te wonen, een best of Prince van ons pa in de stereo duwen, moest dan maar volstaan.

Verder geen treurnis of hartzeer te bespeuren, want wie zin heeft in een flinke portie bloedgeile funk aan een schappelijk prijsje (en zonder dresscode) moet bij de heren van Chromeo zijn. Zo middelmatig als hun recentste album White Women is, zo ongelofelijk sterk en swingend zijn de heren live, alsof ze beseffen dat er iets goed te maken valt. 

Meer funk

Grote Dave en kleine Pete zijn sinds hun laatste passage door België vier (!) jaar geleden zo lekker op elkaar ingespeeld als een bejaard koppel op de bingo. Songs als Fancy Footwork, Sexy Socialite en (bijna-)klassieker Needy Girl zijn discofunk zoals die vandaag moet klinken: Fris, catchy en bijzonder sexy. En dat hebben niet alleen wij geroken, onder meer La Roux, Toro y Moi en Solange hengelden al succesvol naar een samenwerking.

Meer glitter

Live wordt die setlist nog eens aangedikt met een lading bassen, flikkerende spots en weerkaatsende spiegels die je bloeddruk nog verder de hoogte in jagen. Chromeo weet hoe ze een publiek rond de vinger moeten winden. Plakkaatjes met niet mis te verstane boodschappen als "I just came (alive)" verwoorden simpelweg wat alle aanwezigen staan te denken. Doe je het niet voor de muziek, doe het dan voor visuals: Keyboards op vrouwenbenen, glimmende gitaren, leren jekkers, it's all there.

Hun concert gemist in het Depot donderdag? Je krijgt een herkansing op Dour Festival, donderdag 17 juli