8x jong Belgisch talent op de Lokerse Feesten

Lokerse Feesten

Festival

Eline
  • Lokeren
  • 04 tot 13 aug 2017
Google maps
location

Naar jaarlijkse gewoonte houden de Lokenaars in augustus een tiendaags stadsfestival, aka de Lokerse Feesten. Op de affiche prijkt dit jaar veel aanstormend Belgisch talent. BILL selecteert voor jou de toppers.

1. Warhola 

Bij Bazart staat hij ietwat in de schaduw van Mathieu Terryn, maar in zijn eigen band Warhola schittert Oliver Symons als frontman. Zijn zwoele elektropop sleurt je mee voor je er erg in hebt. Symons is bovendien niet bang om de autotune in te zetten voor extra effectjes die zijn muziek haar karakteristieke sound geven. De bands nieuwe single Jewels is - letterlijk - een pareltje. 

2. Roméo Elvis & Le Motel

De Brusselse hiphop boomt en als er één naam daar zeker zijn muzikale rotsblok aan heeft bijgedragen, is het Roméo Elvis. Deze jonge rapper is opgeklommen tot een boegbeeld van fris artistiek talent in onze hoofdstad. Zijn single Diable werd onlangs nog door Studio Brussel tot hotshot gebombardeerd en is te beluisteren op het album Morale 2, waarvoor hij samenwerkte met partner-in-crime Le Motel. "Laisse pas le diable danser", zingt Roméo Elvis, maar laat op de Lokerse Feesten vooral wél die duivel in je lekker los. 

3. Charlotte De Witte 

Charlotte De Witte begon haar carrière als Raving George, maar verovert intussen de dj-wereld onder haar eigen naam. Op de Red Bull Elektropedia Awards viel ze al meermaals in de prijzen en ook de grote festivals lusten haar donkere technobeats wel. Dat ze zichzelf geen muzikale grenzen oplegt, is duidelijk in You're Mine, de radiohit die ze een tijdje geleden samen met Oscar and the Wolf maakte.

4. Equal Idiots 

Uit de stille Kempen weerklinkt sinds kort de hevige garagepunk van Equal Idiots. Dit duo, dat zijn muziek zelf omschrijft als "bier drinken en kut roepen", won in 2016 de talentenjacht De Nieuwe Lichting en werkt sindsdien aan een mooi opgebouwd podium-cv. In oktober stellen ze in de AB hun debuutplaat voor, maar ondertussen heeft Equal Idiots al een veelbelovende single geproduceerd om je dorst te lessen. Die "p-p-p-p-p-p-put my head in the ground" blijft dagen in je hoofd hangen. 

5. Brihang 

In de hiphopwereld is Brihang de vreemde eend die nergens thuishoort. Een volbloed hiphopper is hij niet, een rapper evenmin. Hij wordt geprezen als dichter en woordkunstenaar en balanceert dan ook voortdurend op de randen van het hiphopgenre. Zijn debuutalbum zolangmogelijk is daar het beste bewijs van. In zuiver West-Vlaams bezingt hij de onnozelheden des levens alsook de liefde met grote L, en dat allemaal in een ongedwongen flow. 

6. Cocaine Piss 

De muziek van het Luikse Cocaine Piss is exact wat je verwacht van hun groepsnaam. Wat dat precies is, is moeilijk te beschrijven. Harde, rauwe punk met een tikje absurditeit komt dicht in de buurt, maar hun single The Dancer (vanop het gelijknamige album) zegt eigenlijk alles.

7. Tamino

In de finale van De Nieuwe Lichting 2017 maakte Tamino indruk met zijn balladversie van de Arctic Monkeys-hit I Bet You Look Good on the Dancefloor. Hij won de jury voor zich met zijn engelenstem die schijnbaar moeiteloos alle toonhoogtes haalt. Zijn muzikale genen erfde Tamino van zijn vader, zijn artiestennaam haalde hij bij het gelijknamig personage uit Mozarts opera De Toverfluit. Van diverse invloeden gesproken. Met zijn eerste single Habibi maakt hij van melancholiek zijn kenteken.

8. Coely 

Als coole rapchick voorziet Coely de Lokerse Feesten van een aardig staaltje vrouwelijk geweld. Hiphop, rap en soul zijn de basisingrediënten waarmee ze aan de slag gaat, maar het is haar ongelooflijk krachtige stem die haar songs hun bijzondere smaak geeft. Als anthem kan haar single Don't Care wel tellen en ook de andere nummers op haar debuutplaat Different Waters overtuigen. Studio Brussel kroonde Coely enkele zomers geleden tot festivalkoningin, een titel die ze op de Lokerse Feesten ongetwijfeld alle eer zal aandoen. 

De Lokerse Feesten vinden plaats van 4 tot en met 13 augustus. Alle info vind je hier