Applausje voor Rock Herk

Rock Herk

Don Rimini, Buraka Som Sistema, Vice Club

Inge

Applausje voor Rock Herk

Uitstekend was de norm in Herk-de-Stad.

Don Rimini (***) brengt hier en daar al een bescheiden feestje op gang. Met de invallende duisternis die Herk-de-Stad langzaam omsluit, komt het clubgevoel dichtbij. De Franse dj stoomt met High Contrast s Kiss Kiss Bang Bang  de massa klaar om te shaken met de heupen in versnelling twee. 

Dansbaar!

Met Buraka Som Sistema (***1/2) is het onmogelijk om de stuiptrekkingen van onze innerlijke, dansbare zelve te negeren. Opzwepend als understatement. De uiterst enthousiaste Portugezen schenken ons veel liefde en warmte balancerend op de lijn van elektronische beats en onuitputtelijke zuiderse klanken. Hoogtepunt nummer één: met vijftig meisjes op het podium. Bonte boel. Hoogtepunt nummer twee: iedereen op de hurken en springen maar. Of hoe je je optreden met een boom eindigt. Noot aan onszelf: haalt juli het nog eens in zijn hoofd om met januaritemperaturen af te komen, dan injecteren we ons met een hoge dosis BSS.

Overheerst dubstep deze vrijdagvond in de Vice Club, dan was good old drum-'n-bass heer en meester bij DJ Friction (****). Meer dan tien jaar ervaring achter de decks. Zomerse anthems zoals Rusko’s Everyday en Sub Focus’Rock it. Frictions eigen Stand Up kroop zelfs in de benen van de festivalgangers buiten de tent. Als climax van de avond kan deze anderhalve uur durende set wel tellen.

Besluit? Rock Herk is ook dit jaar weer een mix van alternatieve muziekstijlen en bekende en (voorlopig) minder bekende namen. Pluimpje of twee en een applausje voor de goede organisatie, - bedankt aan de feestbus voor de veilige terugrit - en ze zien ons volgend jaar weer.