Bouw je eigen Tomorrowland in 7 stappen

Kant-en-klaar recept voor een Belgisch dancefestival

Stien

Sunrise Festival, Summerfestival, We Can DanceOstend Beach, Laundry Day, Sunset Festival en natuurlijk Tomorrowland, de dancefestivals boomen in ons land.

Maar de moeder aller dancefestivals, Tomorrowland, wankelt op het randje van de afgrond door enkele buurtbewoners die twee weekends vol madness niet weten te appreciëren. Wat als – worst case scenario –  het festival wordt afgelast? Dan organiseer je toch gewoon je eigen dancefestival?

Het recept is simpel. Met de volgende ingrediënten kan je meteen aan de slag!

Stap 1: Location, location, location

Zoek een gigantisch terrein en tover het om tot een sprookjesachtige fantasiewereld. Bij voorkeur inclusief plas of meer zodat oververhitte festivalgangers zich ter plaatse kunnen ontdoen van overbodig zweet. Recreatiedomeinen doen het meestal goed. En denk eraan dat een camping ook onmisbaar is om festivalgangers vanuit de verste uithoeken van de wereld aan te trekken. Een wei is voldoende – exit de koeien.

Stap 2: Timing

Pik vooral een goed weekend uit, best eentje dat nog niet door een ander dancefestival wordt ingepalmd. Vergeet ook niet: zon is schaars in België, dus haal even je glazen bol boven zodat we zeker kunnen genieten van roodverbrande schouders en een duikje in het meer (zie stap 1).

Stap 3: What’s in a name

Hier begint het al wat moeilijker te worden. Originaliteit valt ver te zoeken tussen de talloze festivalnamen. Zolang je het houdt bij iets met zon, fantasie of een droomwereld kan je niet veel mis doen.

Stap 4: Een catchy slogan

Zet enkele creatieve zielen aan het werk voor een geschikte slogan: hou het mysterieus, sprookjesachtig en zomers. Laat het lekker bekken, ook al slaat het in tweede instantie eigenlijk allemaal nergens op.

Stap 5: Een line-up to die for

Geen festival zonder muziek! Haal die grote namen maar in huis, inspiratie genoeg bij andere dancefestivals. Dj’s als Martin Garrix, Skrillex, Steve Aoki, Hardwell, DVBBS en Bingo Players doen het altijd goed. Ook ons eigen Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike mag aan geen enkel groot dancefestival in ons land ontbreken. Boeken die handel!

Stap 6: No crowd, no party

Last but not least: je publiek. Als Tomorrowland failliet gaat, kan je hun festivalgangers gewoon overnemen – again, laten we hopen van niet – maar anders zal je wat reclamestunten uit je mouw moeten schudden om de dancefanaten naar je magische locatie te lokken.

Stap 7: Party like there’s no Tomorrow

Spreekt voor zich, niet?