Containerkunst op Rock Werchter

BILL's festivalzomer

Oona

Iedereen kent ze, de containerconstructies op Rock Werchter, beter bekend als de North West Walls. De vijfde editie is het al, maar wie zit er achter deze kunstwerken?

Wist je dat die containers er niet enkel staan tijdens Rock Werchter? Je kan ze het hele jaar door bewonderen in het Festivalpark. North West Walls is een street artfestival dat telkens een jaar huishoudt hier in het festivalpark. Uiteraard is Rock Werchter het hoogtepunt aangezien er dan duizenden bezoekers per dag zijn en dat ook de eerste keer is dat de walls worden getoond. Het startpunt, zeg maar. 

De werken die vorig jaar de metershoge constructies sierden werden in mei 2018 overschilderd in een neutrale kleur. Daarna is het de beurt aan zes internationale street artkunstenaars om hun wall te realiseren voor de start van het festival. De installatie is er een van permanente aard, maar ook niet helemaal want elk jaar ziet die er toch weer anders uit. 

Bik Ismo (Puerto Rico)

 

Joram Roukes (Nederland)

 

Adele Renault (België)

 

Mantra (Frankrijk) 

 

Mohamed L’Ghacham (Marokko/Spanje)

 

Hyuro (Argentinië)

 

Het was Arne Quinze, curator van het street artfestival, die deze zes artiesten van internationaal topniveau wist te strikken. Zijn doel is om mensen aan te zetten bewuster en creatiever om te gaan met de omgeving waarin ze leven. Met de North West Walls wil hij de aandacht richten op het nut van diversiteit in onze publieke ruimtes.