Creatief met je Werchter-budget

Wat kan je nog meer met 290 euro?

Pieter

Rock Werchter: je budget anders besteed

Een combiticket voor Rock Werchter kost je anno 2014 € 205. Als je op de camping slaapt, betaal je daarvoor nog eens € 25. Uiteraard moet je op een festival ook eten en drinken: we trekken daarvoor een (bescheiden) budget van € 20 per dag uit. In totaal zou een geslaagde Werchter-editie je dus pakweg € 290 kosten. BILL zocht uit welk ander leuks je voor dat aanzienlijke bedrag nog kan krijgen. 

Citytrip naar Barcelona: 255 euro 

In amper twee uur tijd sta je dankzij Ryanair in het zonnige Spanje (€ 93,52). Voor je vertrekt, koop je nog een leuke t-shirt om alvast in de juiste stemming te komen.  Olé! Je verblijft drie nachten in het schitterende Primavera Hostel (€77,7). Daar slaap je op wandelafstand van de hippe Garciawijk. De legendarisch opzichtige Sagrada Família ligt vlak om de hoek: voor 17,30 euro ga je de kerk vanbinnen bewonderen, onder leiding van een vakkundige gids. 

Op La Rambla verpoos je met een verfrissende sangria en tapas – met gegrilde langoustines, inktvis en gerookte ham – in Taller de Tapas (€ 23).  Zaterdag dineer je in stijl bij El Quatre Gats, waar Pablo Picasso zijn eerste tentoonstelling hield (rundscarpaccio, kabeljauw en chocolademoelleux voor een kleine 24 euro). Je overgebleven budget van 35 euro geef je naar believen uit aan paella en meer sangria. 

Wij regelden ons verblijf via Booking en onze vliegtuigtickets via Cheaptickets.

Bungeejumpen in Waver: 205 euro

Je doet al bijna in je broek wanneer je in Brussel de trein richting Waver neemt (€10,60). Je had nochtans je voorzorgsmaatregelen genomen (€17,50), maar de spanning wordt nu echt ondragelijk. Je knabbelt onderweg zenuwachtig aan het broodje Tourist dat je bij Panos kocht (€ 3,50). Je komt aan in Adventure Parc en schuift met trillende hand de 29 euro voor je bungeesprong over de toonbank. Je overwint je angst en schreeuw tijdens je sprong de longen uit je lijf. Op de terugweg koop je een fles geestrijke drank om je zenuwen te kalmeren. De ochtend nadien bestrijd je je kater met een marathon Game of Thrones, groene thee en pijnstillers. De overgebleven 85 euro van je budget gaat naar je spaarboekje: avontuur is niets voor jou. 

Extreme make-over: 283,95 euro

Festivals zijn een zalig, maar helaas ook vluchtig tijdverdrijf. Je kan je centen ook investeren in een totale make-over, daar beleef je langer plezier aan. Je schaft jezelf een tondeuse aan en scheert de helft van je kapsel weg. De andere helft laat je opmaken met hippe dreadlocks (195 euro voor dertien stuks) en verf je fris groen. Om de look af te maken, laat je voor 35 euro je navel (of een ander lichaamsdeel naar keuze) piercen