Het gepaste Suikerrockprogramma voor jouw gezelschap

Suikerrock

Tienen

Eline
  • Suikerrock
  • 28 tot 30 jul 2017
Google maps
location

Op 28, 29 en 30 juli is het in Tienen weer tijd voor Suikerrock. Het festival spreekt elk jaar een breed publiek aan en ook deze editie biedt voor elk gezelschap een gepast programma. Wie neem jij mee naar Suikerrock?

Je vrienden 

Wie met zijn beste vrienden de zomer komt vieren op Suikerrock, doet dat samen met enkele topartiesten. Op vrijdag opent Equal Idiots het hoofdpodium met een portie energieke punk. Luide drums en een gezonde zelfrelativering kenmerken hun vibe. De Nieuwe Lichting-winnaar The Lighthouse vult op zaterdag het festival met hun zonnige popmuziek. Zonnebril in het haar, cocktail in de hand en genieten maar van hun bijzonder aanstekelijke Hollywood. Wanneer de zon onder de Tiense horizon is verdwenen, komt Lost Frequencies tevoorschijn. Laat je meevoeren op zijn melodieuze beats en surf op een golf van pop, jazz en drum-'n-bass. Are you with me? Absoluut! 

Je ouders

Ben je blut, maar wil je Suikerrock niet missen? Misschien zijn je ouders wel bereid je ticket te sponsoren. Ook voor hen voorziet het festival namelijk een aantal muzikale hoogtepunten. Iggy Pop bereikte onlangs de kaap van zeventig jaar, maar dat is voor hem geen reden om te stoppen met optreden. Integendeel, deze legendarische punker en zijn bloot bovenlijf zetten op vrijdagavond de suikerstad in lichterlaaie. 

Bij de youngsters staat hij vooral bekend als "vader van", maar voor de oudere generatie is Jan Leyers een van de (knappe) koppen van Soulsister. Op Suikerrock viert de band zijn eenendertigste verjaardag. Nadat Soulsister het podium heeft opgewarmd, mag Status Quo aantreden. Deze oude rockers/rakkers spelen hun laatste full electric-tour. Kijk niet verbaasd als je ouders plots hyperkinetisch beginnen te springen op Whatever You Want

Je kleine zus 

Heb jij de eer gekregen om je kleine zus te vergezellen op haar festivaldoop? Suikerrock is 100% geschikt bevonden. Op zaterdag laten de mannen van Bazart vele tienerharten sneller slaan met hun dromerige, donkere Nederlandstalige pop. Een dag later is het de beurt aan die andere Nederlandstalige zanger die weleens een poster aan de muur siert, Niels Destadsbader. Ook Laura Tesoro beklimt op zondag het podium. Op het Eurovisiesongfestival vorig jaar bewees ze al dat zingen en dansen voor haar een package deal zijn. 

Je collega's 

Of het nu je medestagiairs of collega's op je eerste job zijn, een festival als teambuilding is altijd een goed idee. Onder het motto "je bent wat je luistert" leer je elkaar beter kennen op Suikerrock. Wie weet schuilt er in je directeur een uitzinnige rocker die helemaal losgaat op The Black Box Revelation of kan je jobstudent-collega vlotjes meerappen met de nieuwste plaat van Coely. De relaxte tonen van Matt Simons duwen het werk ver in je achterhoofd, net als de breekbare popnummers van jong talent Tout Va Bien

Suikerrock vindt plaats op 28, 29 en 30 juli. Alle info over het programma en de tickets, vind je hier