Iedereen welkom op Zomer van Antwerpen

Zomer van Antwerpen

Circus-, theater-, muziek- en filmfestival

Marie
Google maps
location

De Zomer Van Antwerpen is een festival dat zich uitstrekt over de volledige zomer en de volledige stad. Diversiteit is het kernwoord: een uitgebreid aanbod aan culturele activiteiten op verschillende plekken in Antwerpen. Bovendien is ìedereen welkom. Het festival houdt rekening met personen met een beperking, anderstaligen en is toegankelijk voor zowel cultuurfreaks als voor absolute leeks. 

Zomer Van Antwerpen programmeert circus, theater, film en muziek, en niet enkel binnenlandse producties. Ook internationale gezelschappen maken hun opwachting in de stad aan de Schelde, net zoals de muziek van over de hele wereld komt overgewaaid. Het festival benuttigt het seizoen ook ten volle door verder te kijken dan de gebruikelijke concert- en theater. Verlaten gebouwen, publieke ruimte en openluchtplekken vormen het podium. 

De Zomer van Antwerpen is dé kans om gerenommeerde theatermakers zoals Jan Fabre of Ontroerend Goed aan het werk te zien, maar ook laagdrempelige culturele activiteiten zoals food performances staan op het programma. Bij de voorstellingen wordt aangeduid welk niveau van Nederlands vereist is om te kunnen volgen, en er worden ook vertoningen georganiseerd met audiodescriptie of een schrijftolk. Zoveel mogelijk locaties zijn rolstoeltoegankelijk gemaakt en de meeste activiteiten zijn gratis, zodat iedereen deel kan uitmaken van het zomerfestival. In de Zomerbar en de Zomerbibliotheek kunnen kinderen zich helemaal uitleven, terwijl de dansers onder ons terecht kunnen in de Zomerfabriek voor zwoele tunes. Geen spectaculaire dansmoves? Geen nood, er zijn gratis workshops om je te redden.