Minus One pakt uit met Prutswerk

Freddy Bracker // Hester -1 // ...

Minus One

Pieter
  • Minus One
  • 28 okt 2016
Google maps
location

Minus One sleurt in oktober een bende beatbedenkers en klankenknutselaars uit hun kot, om samen een potje te prutsen. Het creatief laboratorium uit Gent hoopt met Prutswerk producers en andere creatives samen te brengen en hen uit te dagen om te experimenteren. 

Voor de eerste pruts-sessie op 28 oktober nodigt Minus One twee sounddesigners uit om te komen vertellen over wie ze zijn en wat ze maken. Daarna wordt het duo uitgedaagd om on the spot een live jam te bricoleren. 

Freddy Bracker

Producer Brecht Verhoeven maakt naast zijn solowerk ook beats voor Cometeers en MoonTroop. De eigenzinnige hiphopper uit Gent won twee jaar geleden de Champion Sound Beat Battle. Hij komt op Prutswerk de geheimen van samples uit de doeken doen en tips geven op vanaf nul je eigen muziek te creëren. 

Hester -1

De Antwerpse Hester Bolle speelt viool en knutselt met klanken. Ze pimpt haar viool met allerlei programma's en effectjes om dromerige soundscapes te ontwerpen. Hester komt je haarfijn uitleggen hoe je je muziek kan vertalen naar live instrumentpartituren. 

Eerst bla bla, dan boem boem 

Zoals we al zeiden brengt Prutswerk wel meer dan enkel talks. Na de praatjes barst het feest om 23u los, met live jams en sets van Freddy Bracker en Hester -1, UNOS, 9illes, WNDRR en LÒME, allemaal voorzien van flitsende visuals door Jannes Snyers.

 

De toegang voor Prutswerk is helemaal gratis. Minus One is een piepjong creatief laboratorium en een jongerencultuurcentrum in hartje Gent. Ze willen jong talent de kans geven om zich te tonen met muziek, film, theater, dans, foto, performance, expo's, beurzen en festivals.