Nog 100 dagen tot Rock Werchter!

Rock Werchter 2016

Asli
  • Werchter
  • 30 jun tot 03 jul 2016
Google maps
location

Over 100 dagen is het zover: Rock Werchter. Hoog tijd dus om je klaar te maken voor je onvoorbereid de Werchter-weide opwandelt. Jouw tien to-do's in een handig overzicht:

1. Vind de centen

We gaan er geen doekjes om winden: een ticket voor Rock Werchter is niet goedkoop. De line-up van dit jaar is echter zo goed, dat het dat geld wel waard is.

Heb je nog geen ticket en zit je krap bij kas? Was thuis de ramen een paar keer, doe inkopen voor je bejaarde buurvrouw en haal je gitaar boven in het dichtbijzijnde station. (succes niet gegarandeerd)

2.  Zorg dat je single bent

Waarom? Omdat je nergens beter je flirt skills kunt oefenen dan op een festival. Alles kan en mag. What happens at Rock Werchter stays at Rock Werchter.

 3. Test je tent

Een goede tent is een must. Het is dus zeker niet te vroeg om nu al op zoek te gaan naar het perfecte exemplaar of te checken of die van vorig jaar nog in staat is een nieuwe editie te overleven. 

4. Ga vier dagen niet onder de douche

Douches op de festivalcamping zijn schaars als oases in een woestijn en een pak minder idyllisch. Waarom dan die moeite doen? Bereid je lichaam alvast voor op het ongemak en ga een paar dagen niet onder de douche. Waarschuw op voorhand wel even je huisgenoten.

5. Wen aan de hitte

Over die woestijn gesproken. Werchter kan op momenten al eens aanvoelen als de Sahara. Ga ter voorbereiding al eens naar de sauna met je vrienden. Dat geeft ongeveer hetzelfde effect. 

 

 6. Vermijd herexamens

Rock Werchter vindt dan wel plaats aan het begin van de vakantie. Met het idee rondlopen dat je nog 10 herexamens voor de boeg hebt is een stevige domper op de festivalvreugde. Study hard party harder.

7. Check de muziek nu al uit

De line-up is volledig. Duid nu al aan welke bands je niet wil missen. Ken je een paar namen niet? Neem de tijd om ze te leren kennen. Wie weet zitten er wel een paar pareltjes tussen.

8. Overtuig je vrienden

Vrienden die vanzelf niet overtuigd zijn om mee te gaan, zijn vrienden die je niet nodig hebt. Nee, we’re kidding. Probeer ze te overtuigen met argumenten als "het zijn echt supergoeie namen" en "er is veel alcohol". Kan niet mis gaan. 

9. Ga op zoek naar festivaloutfits

"Is dit een catwalk?", "Sta ik nu op Werchter of New York Fashion Week?" en "Goh, ik had misschien toch beter een ander bloesje aangetrokken" zijn gedachten die al eens durven opduiken tijdens het festival. Als je 2fab2care bent, maakt het allemaal niet uit, maar voor de fashionistas onder ons: begin alvast met zoeken!

 

10. Drink veel water

Een tip van algemeen nut voor op de festivalweide. Omdat we denken aan je gezondheid. En omdat we houden van ronde getallen. Stay healthy!