Pukkelpopmaagden op het podium

Pukkelpop 2014

Hozier // Forest Swords // Jungle // Nick Mulvey // Kurt Vile

Dylan
Google maps
location

Er komen weer heel wat nieuwe gezichten langs op de Pukkelpopweide dit jaar. Bill selecteert vijf artiesten die net dat tikkeltje meer de moeite waard zijn. Probeer je vrienden dus te overtuigen voor deze frisse, groene blaadjes of ontdek ze op eigen houtje!

 

 

Hozier

Hozier

Hozier is dé ontdekking van 2014. Zijn single Take Me To Church werd ondertussen opgepikt door Studio Brussel als Hotshot en dat is meer dan terecht. Met inspirerende lyrics (Take Me To Church is een protestsong tegen homofobie) en een diepe, donkerrode bleusstem zal hij ook jou compleet omverblazen. Ook al komt zijn debuutplaat pas uit in september, zoveel potentieel mag je niet zomaar aan je neus voorbij laten gaan. 

>> Hozier speelt donderdag om 14.45 in Club. 

Forest Swords

Forest Swords

Pitchfork rekent deze Brit tot de nieuwe generatie beatproducers, samen met James Blake, Mount Kimbie, Burial en Four Tet. Ondertussen is zijn derde album uit, Engravings, en ook hier begint hij er langzaamaan succes mee te oogsten. Bij zijn abstracte soundscapes droom je heerlijk weg. Als kers op de taart is de man ook sterk bezig met visuele beelden, dus je krijgt er een hele artsy visuele show bij! 

>> Forest Swords speelt donderdag om 16.55 in Castello.

Jungle

Jungle

Jungle is een band die zich graag hult in mysterie. Ze worden geleid door een duo die zich T en J laten noemen en een zevenkoppige band die hen ondersteunt. Maar uiteindelijk is het allemaal de muziek waar het om draait en die is funky, groovy, dansbaar, fris, creatief en origineel. Denk maar niet dat je kan blijven stilstaan als je hen live ziet!

>> Jungle speelt donderdag om 18.25 in Castello.

Nick Mulvey

Nick Mulvey

Nick Mulvey stapte uit Portico Quartet om een solocarrière te beginnen en dat kan eigenlijk alleen maar bejubeld worden. Zijn liedjes zijn geweven uit intrigerende gitaartokkels en poëtische lyrics, de suspense verliest hij nooit. Erg getalenteerd maar immens bescheiden, daar hebben wij niets anders dan respect voor. Ga kijken, het is het vroege opstaan waard.

>> Nick Mulvey speelt vrijdag om 12.35 in Marquee.

Kurt Vile & The Violators

Kurt VIle

Voor deze groep had het al de tweede keer moeten zijn dat ze op Pukkelpop speelden, maar de storm van 2011 en het tragische drama dat er uit volgde gooiden roet in het eten. Gelukkig komen ze nu terug en staan ze sterker dan ooit. Met twee ijzersterke albums in hun achterzak (Smoke Ring For My Halo & Wakin On A Pretty Daze) gaan ze de pukkelpop weide platspelen. Wij voorspellen dat nu al.

>> Kurt Vile & The Violators spelen vrijdag om 19.55 in Club