Raven op Legacy Festival

Eat, sleep, dance, repeat.

Legacy Festival 2018

Liefhebbers van techno, electro en dance music, pen het neer in jullie agenda: zaterdag 16 juni vindt Legacy Festival plaats. Er wordt dit jaar met een topaffiche uitgepakt, waar op vier verschillende podia meer dan veertig artiesten hun ding zullen doen. Naast alombekende namen uit de scene, waaronder 2Unlimited, Pat Krimson, Discobaar A Moeder en DR Alban(!) zijn er ook een heel aantal artiesten die misschien minder bekend in de oren klinken. Reporter Raf schrijft zijn tips neer voor een geslaagde festivaldag.

MAIN STAGE

De kans is klein dat je de stem van Rozalla nog niet hebt gehoord. Met het lied 'Everybody’s Free (To Feel Good)' had de Zimbabwaanse in 1991 een hit en een evergreen onder de gordel. Maar ze heeft meer te bieden dan enkel deze ene hit. De meesteres van de eurodance krijgt met haar breakbeats en bezielde stem ongetwijfeld iedereen aan het dansen.

BONZAI STAGE

Wie een fase heeft doorstaan waarin de voetjes heen en weer bewogen in stampbewegingen gedicteerd door de ritmes van jump style, kent Furax mogelijk al. Wat kan er meer gezegd worden? Harde beats, vrolijke melodietjes en waarschijnlijk veel flitsende lichten. Boodschap van algemeen nut: drugs zijn niet oké.

90’S CLUBBING ZONE

Greg S rijgt doorgaans de ene klassieker na de andere moeiteloos aan elkaar. Wie de vervlogen tijden van de lokale dancings en discotheken nog eens wil meemaken: mis hem zeker niet!

TECHNO BEAT STAGE

Ik zou willen omschrijven wat er van Ken Ishii kan worden verwacht, maar gezien ik hem al een keer aan het werk heb gezien, zal ik het moeten houden bij ik die als schrijver het hoofd bied. Woorden doen de ervaring simpelweg geen eer aan.

Tekst ©Raf Schuljin