Strangelove: allemaal queer

Queer Festival

Het Bos Antwerpen

Marie
Google maps
location

Juni is de Pride Month en dat hebben ze bij Strangelove goed begrepen. Vanavond begint dit kunstenfestival dat zich focust op de queer community. En daar horen aangepaste acts bij, uiteraard.

Vanavond, morgen en zaterdag wordt Het Bos in de Ankerrui in Antwerpen overgenomen door Strangelove, een festival voor en door queer personen. Alles dat afwijkt van de maatschappelijke normen rond gender en seksualiteit, hoort thuis op StrangeloveDit jaar is het thema ‘trash’. Strangelove gaat deep, dark & dirty. Het festival wil zich focussen op de minderheden binnen de minderheidsgroep want er moet meer aandacht bestaan voor misfits, rejects en outcasts, vinden ze. Daarvoor is het festival de geschikte presentatieplek en creatieplatform.

"Trash is the new chique"

Op het programma staan films, maar ook kortfilms, want size doesn’t matter, verzekert Strangelove ons. Daarnaast is er een expo over de typerende advertising en merchandising van het queer nachtleven, maar het festival is ook best interactief: zo is er een play zone, die ingevuld wordt als kermis, er zijn workshops pornogami - jawel, piemels plooien -  en er is ook een groepsexpo en een dark room. Dat zal een literair-muzikale installatie zijn, sowieso een heuse belevenis voor al je zintuigen.   

Zo'n dark room trotseer je best niet op een lege maag, maar ook dat is voorzien. Er wordt gekookt in de Q-Kitchen door Otark, The Itinerant Cooks en Rode Biet, drie foodcollectieven met oog voor duurzaamheid. Verder heb je de kans om je eigen talenten aan de queer wereld te tonen, want het festival organiseert een open stage. Als de drempel voor dat podium nog iets te hoog is, kun je ook gewoon deelnemen aan de interactieve dansperformances van de Duitse choreografe Anna Konjetzky. Zaterdagavond wordt het festival afgesloten met een inmiddels berucht feestje. Vunzige beats, zwetende lijven en - wie weet - de potentiële queer liefde van je leven.