The Big Bounce: 5 redenen waarom jij erbij moet zijn

The Big Bounce

Sint-Niklaas

Jacotte

The Big Bounce

© The Big Bounce

  • Recreatiedomein De Ster
  • 23 sep 2017
Google maps
location

Springkastelen. Als kind kon je er niet genoeg van krijgen en was je de coolste van de klas als je er eentje op je verjaardagsfeest had. Nu je bij de grote mensen hoort, is het plots niet meer oké om ook je schoenen uit te doen en erbij te kruipen.

Maar geen nood! Op 23 september vindt in Sint-Niklaas The Big Bounce plaats: een gigantische springkastelenfestival voor meerderjarige kinderen en daar moet jij bij zijn. Niet overtuigd? Say no more (en lees vooral verder)!

1. Zestig verschillende springkastelen

Heb ik al gezegd dat er springkastelen zullen zijn? En niet zomaar een letterlijk kasteeltje. The Big Bounce belooft 10.000 m² springkussens in werkelijk alle vormen en kleuren. Glijbaan, klimmuur, bungee run, sumo-arena of buikschuifbaan, je kan het zo gek niet bedenken. Warm die beenspiertjes maar al op!

2. Enkel voor 18+

Waar we op andere feesten door overbezorgde ouders uit het springkasteel worden gekeken, is er hier geen enkel irritant joch dat spontaan in tranen zal uitbarsten als je wat te hevig doet. Geen zeurkousen of kleine lastpakken, want de minimumleeftijd om binnen te springen (hehe springen) is 18 jaar. Al wie jonger is, kan wel op 24 september langskomen voor de kindvriendelijke versie.  

3. Er is ook muziek

Alsof springkastelen alleen nog niet voldoende zijn, zullen er maar liefst vier podia tussen de luchtkussens staan, waarop artiesten uit alle hoeken van het dansbare genre je voorzien van de gepast beats. Naast ultratopklappers zoals Jebroer en Gers Pardoel, staat ook Sam Gooris op de affiche, wat het hele event nog nostalgischer maakt voor alle 90’s kids

4. Toplocatie

Als kind van het Waasland is het altijd een plezier om naar recreatiedomein De Ster te gaan (of 't Ster, zoals wij locals het noemen). Ik heb er niet alleen vijf jaar mijn zomers gesleten als jobstudent, maar ben er uiteraard, zoals zovele Woaslanders, als kind verschillende keren met ouders, grootouders of klasgenootjes geweest.

Dikke plus op vlak van nostalgie dus, maar ook voor niet-Woaslanders is De Ster een toplocatie. Chillen in de kinderboerderij, een spelletje minigolf spelen tussen de optredens door of waterfietsen op de vijver, het kan allemaal. Er zijn zelfs trampolines, maar dat is in dit geval misschien wat overbodig. 

5. Het wordt het laatste zomers weekend

Je hebt het ongetwijfeld al gelezen, gehoord of gezien: dit weekend wordt het laatste zomerweekend van het jaar. Stralend zonnetje, temperaturen tot 25 °C, dat klinkt als ideaal weer voor een buitenactiviteit. Perfecte dag om bijvoorbeeld eens naar een recreatiedomein te gaan. Ergens in het Waasland, ik zeg maar iets. Waar er toevallig heel veel springkastelen staan. 

Alle praktische informatie en de volledige line-up kan je vinden op www.thebigbounce.be.