Vergeet Charlotte Gainsbourg, hier is Sylvie Kreusch

Les Nuits 2018

Botanique

Marie
Google maps
location

Voor de opening van het festivalseizoen is het ook dit jaar weer in Botanique te doen. Van 25 april tot 6 mei kun je op Les Nuits aankomend talent ontdekken én gevestigde waarden op een nieuwe manier leren kennen.

Ja, wij hadden ook graag op de eerste rij gestaan bij klassedames Charlotte Gainsbourg en Trixie Whitley, maar dat moet ongeveer heel België gedacht hebben. Daarom tipt BILL de vijf beste Les Nuits-concerten die nog niet uitverkocht zijn.

1. Témé Tan

Zondag 29 april @ Orangerie

Het optreden mag dan wel in Brussel doorgaan, de Brusselse Congolees Témé Tan neemt je mee tot ver buiten de landsgrenzen. Zijn belangrijkste muzikale inspiratie doet hij op tijdens zijn de reizen rond de wereld. Van dansbare rumba in Cuba tot Franse rap à la MC Solaar, Témé Tan verzekert je een zwoele zomeravond.

 

2. Martin Kohlstedt

Zondag 29 april @ Grand Salon

Niet op Les Nuits, maar wel hopeloos uitverkocht in februari in de Gentse Handelsbeurs en Brusselse AB: elektronicawonder Nils Frahm. Botanique zorgt met pianist Martin Kohlstedt voor een experimentele versie van dezelfde soort Duitse neo-klassieke beats. 

3. Baloji

Maandag 30 april @ Chapiteau

Als Baloji zijn keel openzet, begint spontaan de zon te schijnen. Na tien jaar en drie albums weet hij intussen als de beste hoe hij met sensuele funk zijn publiek aan het dansen krijgt. Voor zijn laatste plaat combineert hij het politieke met het persoonlijke onder het goedkeurende oog van Bella Union, het label van onder meer Beach House en Fleet Foxes. Dat belooft. 

4. Jungle

Dinsdag 1 mei @ Chapiteau

Dit Londense duo, dat aanvankelijk anoniem bleef en we enkel kenden als "J & T", brengt moderne soul met een beat. Hun mysterieuze identiteit konden ze niet lang combineren met hun stijgende succes, want intussen is Jungle alom bekend met hitjes als 'Time' en 'Busy Earnin''. Haast je, want het zijn de laatste tickets.

5. Sylvie Kreusch 

Woensdag 2 mei @ Rotonde

Eerst was ze frontvrouw van Soldier's Heart, dan ontpopte ze zich tot vrouwelijk symbool van Warhaus, nu is ze rijp voor de solostap. Haar sound is sensueel mysterieus, haar tong is ongecensureerd stout en haar moves zijn verleidelijk intrigerend. Sylvie Kreusch is geil en ze weet het.