Videokunst op Dour 2018

#DOUREUH

Sam

Mr. Oizo, The Chemical Brothers, Soulwax, Paul Kalkbrenner, en tal van andere knallers. Dour fixt het weer. Een bom van een affiche met vaste waarden, maar ook verborgen parels. Naast de muziekprogrammatie, kun je ook genieten van verschillende VJ-sets. Mais, c'est quoi ça?

De letterlijke betekenis van VJ is: Video Jockey. Wat dat juist inhoudt? Een VJ is een artiest die beeldende kunst creëert door middel van multimedia. Denk aan: videomapping, VHS, animatie, enzovoort. No boundaries. Thumbs up voor Dour, want deze video-artiesten krijgen een plekje op de programmatie. BILL lichtte er drie voor jullie uit.

1. Arf & Yes

Geef je ogen de kost bij de VJ-sets van het Gentse bedrijf Arf & Yes. Ze zijn van alle markten thuis. Van lightning - en set design voor bands als Soulwax, festivals als PukkelpopChanel fashion shows en projecten voor mediareuzen. 

De afgelopen jaren bedachten ze de coolste concepten. Zo konden festivalgangers ondermeer in Arf & Yes' green key studio hun beste dance moves tonen. Deze beelden werden bewerkt en getoond op de grote schermen in de Red Bull Elektropedia Balzaal.

Arf & Yes is meester in interactie met het festivalpubliek. Zo ontwikkelden ze een lichtsequentie in studio die gezichten van bepaalde toeschouwers uitlichtte. Daarnaast was het ook mogelijk effecten toe te voegen aan deze close-ups. Cool much?!

 Dit jaar gaat Arf voor een VJ-set in combinatie met live beelden van de DJ én het vetste light design - hun handelsmerk. 

2. VJ JV

De Brusselse VJ JV verzorgde verschillende visuals voor festivals, clubs en live streams voor grote namen als: The Word Magazine, Contre Culture, C12, Les Garages Numériques, Rycyclart and many more.

Hij exposeert, produceert videoclips en speciaal voor Dour gaat hij back to the roots. Hij mixt analoog en digitaal, een combinatie van VHS met experimentele beelden. 

3. BBBLASTER

Deze Franse meiden nemen je mee naar een parallel universum met hun psychedelische en kleurrijke visuals. Ze zijn creatieve duizendpoten. Art direction? Visuals? 2D animation? Illustratie? Eén adres: BBBlaster. Welcome to the jungle, ravers!

Kom dat zien, kom dat zien! De volledige VJ-programmatie vind je hier.