Vijf minder bekende artiesten op Rock Werchter 2018

Rock Werchter 2018

Brecht

De affiche van Rock Werchter staat elk jaar bol van de grote namen. Maar laten we eerlijk zijn: die lossen bijna nooit de hoge verwachtingen in. Hier zijn vijf namen die je misschien niet kent, maar die er nu al een stevige reputatie op nahouden. 

IDLES

 

Deze punkers brachten een van de beste albums van 2017 uit, Brutalism. De plaat was niet alleen ruig en vuil, maar zat ook nog eens tjokvol sneren naar politiek en maatschappij. Pretpunk is het dus al zeker niet. Dit jaar komt hun volgende worp al uit, Joy as an Act of Resistance. Die titel belooft alvast een voortgang op hetzelfde elan. Vooral de single Danny Nedelko geeft die indruk.

Zondag om 16.45u @ The Slope 

Gang of Youths

Muziek voor roadtrips is in. Net zoals The War on Drugs en The National serveert Gang Of Youths ritme waarmee je jezelf meteen in de wagen op weg naar de zon waant. Bovendien heeft de zanger zo’n charismatische aanwezigheid op het podium, dat je bijna zeker kan zijn dat deze band het op een of andere manier gaat maken. Zelfs zijn naam blijft hangen: David Leaupepe. Wedden dat die op donderdag in The Barn ineens in je hoofd opduikt?

Donderdag om 13.30u @ The Barn 

 Otzeki

Dit duo maakt elektronische muziek met een newwavehoek af. Hun liefde voor elektronische muziek is in Berlijn ontloken, maar tegenwoordig maken ze vooral ietwat dreigende indietronica, geïnspireerd op de scene in Londen.

Donderdag om 15.20u @ The Slope 

 SONS

SONS is rechttoe rechtaan. SONS dreunt, scheurt, fuzzt, garagepunkt, of hoe je het ook wil noemen. SONS staat op het hoofdpodium. SONS is gewoon uit Melsele. Wat voor een muziek ze maken? Google maar eens alle mogelijke synoniemen van ‘herrie’.

Zaterdag om 13u & Main Stage 

Little Simz

Little Simz is perfect voor mensen die nooit genoeg krijgen van hiphop met funk-, jazz- en gospelsamples. Deze Britse rapper haar stijl, flow en lyrics zijn zo indrukwekkend dat ze bovendien op complimenten kan rekenen van onder andere Lauryn Hill. Op donderdagnamiddag om vier uur ben je trouwens nog wakker genoeg om die gelauwerde teksten ten volle te kunnen begrijpen.

Donderdag om 16u @ KluB C