Vijf redenen om naar Ostend Beach te gaan

Ostend Beach

Mystique, Les Mecs, Mar-T, e.v.a.

Anne
  • Klein Strand
  • 08 tot 09 jul 2017
Google maps
location

Is er een betere manier om de zomer in te zetten dan met een heuse beachparty? Ostend Beach denkt alvast van niet. Dit zijn vijf redenen waarom je de Belgische kust een bezoekje moet brengen tijdens dit festival!

1. Vier podia boordevol muziek

Met zo’n tachtig acts verdeeld over twee dagen en vier podia is er voor ieder wat wils op Ostend Beach. Dance, house en techno: het passeert allemaal de revue. Een greep uit het uitgebreide aanbod: Mystique, Les Mecs, Mar-T, … Check zeker de volledige line-up.

2. Fancy fingerfood

De tijd van vettige frieten en halfgekookte hotdogs op festivals is voorbij. Ook op Ostend Beach kan je je buikje rond eten. Van de zeevruchten van Les Filles du Bord de Mer tot de haute dogs van Würst, de burgers van La Boucherie of de streetfood van The Jane, iedereen vindt hier zijn gading.

3. Oase in het zand

Je bent moe van het dansen, je hebt heel de dag in de zon gestaan, … en plots zie je het, in de verte: schaduw, stoelen en een cocktailbar. Is het een fata morgana? Nee, het is de Oasis stage, een nieuwigheidje dit jaar. De ideale plek om even bij te komen met een pintje van de bierfontein, luisterend naar Dave Lambert, Vision Machine, Nick Bril of één van de andere dj’s die er optreden.

4. Dutje in de duinen

Wie twee dagen komt, kan overnachten op de camping van Ostend Beach, midden in de Oostendse duinen. Wakker worden in het zachte zand, met het zachte geluid van klotsende golven en roepende meeuwen – klinkt als het ultieme vakantiegevoel. Bovendien rijden er gratis shuttlebussen van en naar het festival. Wie eens iets anders wil, kan zelfs de ferry nemen! Minicruise inbegrepen, quoi.

5. No cash, just shells

Wie als kind wel eens naar de Belgische kust ging, heeft vast ook wel eens zelfgemaakte bloemen verkocht aan andere kinderen. Betalen deed je met schelpjes. Slim gezien, zo dachten de organisatoren van Ostend Beach: vanaf dit jaar betaal je er uitsluitend met (digitale) schelpjes. Je koopt een polsbandje en daarop staan een aantal schelpen, waarmee je bijvoorbeeld kunt betalen bij de foodstands. Geen gedoe meer met rosse centjes en nooit meer te weinig wisselgeld krijgen dus!

Alle info vind je hier.