Vijf zware dilemma's op Rock Werchter

Rock Werchter

Shauni
  • Werchter
  • 30 jun tot 03 jul 2016
Google maps
location

De festivalweide in Werchter krijgt dit weekend weer zoveel muzikale grootheden over de vloer dat het onmogelijk wordt ál je favorieten te zien. BILL bereid je voor op de vijf hardste keuzes van dit jaar.

Ellie Goulding vs. Flume 

De Britse popzangeres Ellie Goulding is sinds haar hitsingle Lights niet meer weg te slaan uit de hitlijsten. Ze palmde de grootste podia in en tourde onlangs de wereld rond met haar nieuwste langspeler Delirium. Met singles als Burn en Love Me Like You Do weet Goulding alle podia in vuur en vlam te zetten. 

Flume staat dan weer op het punt om komend najaar op wereldtournee te trekken met de nieuwe plaat Skin. Je kent de Australische beatmaker ongetwijfeld van de hits Never Be Like You en Say It.

Ellie Goulding speelt op donderdag 30 juni op de Mainstage (19u - 20u30).
Flume speelt in KluB C (19u50 - 20u50). 

 

Red Hot Chili Peppers vs. Tame Impala 

Hardverscheurende keuze op zaterdag. Afgelopen jaar bracht Tame Impala album Currents uit. De plaat is volledig gecreëerd door frontman Kevin Parker en staat garant voor een mix van pop, psychedelica en meezingbare dansrock, maar dat wist je natuurlijk al allemaal. Let It Happen en The Less I Know The Better waren dé hits van 2015.

Red Hot Chili Peppers zijn dan weer al een tijd niet meer in ons land gesignaleerd. De band komt nieuwe plaat #11 voorstellen, die ook de hoog scorende single The Getaway bevat.

Tame Impala is te aanschouwen op zaterdag 2 juli in The Barn (22u25 - 23u40).
Red Hot Chili Peppers zetten de Mainstage in vuur en vlam (21u40 - 23u20).

 

Iggy Pop vs. Låpsley

Iggy Pop is heer en meester met het energieke Lust For Life en absolute klassieker The Passenger. Het 68-jarige podiumbeest staat er nog steeds. Op Werchter mag je heel wat Iggy Pop-klassiekers verwachten.

Het verschil met Låpsley kan haast niet groter, maar dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Het jonge veulen was in 2014 nog geen grote ster, maar mocht toch al meteen het podium van Glastonbury inpalmen. Dat BBC haar opmerkte en tipte, had er ongetwijfeld iets mee te maken, maar haar gesmaakte passage had ze uiteindelijk volledig aan zichzelf te danken. Love Is Blind en Hurt Me zijn haar meest gekende songs.

Iggy Pop laat zijn klassiekers weerklinken op zondag 3 juli op de Mainstage (17u05 - 18u10).
Låpsley speelt KluB C plat (17u05 - 18u05).

 

The Last Shadow Puppets vs. Unknown Mortal Orchestra 

The Last Shadow Puppets is de som van twee overgetalenteerde heren: Miles Kane en Alex Turner (Arctic Monkeys). Tien jaar na hun eerste samenwerking keren ze terug naar het podium met tweede plaat Everything You’ve Come To Expect.

Ook Unknown Mortal Orchestra zal voor een fijne set zorgen. Zelf omschrijven ze hun muziek als psychedelische r&b, maar aanschouw het ook als indiepop ergens uit de jaren 70. Met UMO is het altijd feest. En hun laatste album Multi-Love klinkt intenser dan ooit tevoren. 

The Last Shadown Puppets spelen op zondag 3 juli op de Mainstage (19u - 20u15).
Unknown Mortal Orchestra is te aanschouwen in KluB C (19u05 - 20u05).  Disclosure vs. James Blake 

Van hun debuutplaat tot hun laatste studioalbum Caracal, de platen en songs van het ongelofelijk straffe danceduo Disclosure waren steeds een schot in de roos. De laatste plaat bevat dan ook indrukwekkende samenwerkingen met onder andere Lorde, Gregory Porter, Sam Smith en The Weeknd.

Ook James Blake is allesbehalve een flauw afkooksel van EDM. Scoren deed hij vooral met de single Limit To Your Love. Eerder dit jaar releasete hij uit het niets nieuwe plaat The Colour In Anything en heeft met Radio Silence een mooie nieuwe song te pakken. 

Disclosure draait op donderdag 30 juni op de Mainstage (0u45 - 2u).
James Blake laat zijn songs weerklinken in KluB C (0u20 - 1u20).

 

Rock Werchter gaat er van 30 juni tot 3 juli weer stevig tegenaan. Er zijn nog tickets. Alle info hier.