Vijfmaal Nederlands op Pinkpop

Nederlandse acts die de moeite waard zijn

Pinkpop 2018

Marie

Komend weekend is het weer Pinkpop, het Nederlandse topfestival in Landgraaf. Uiteraard ben je trouw op post bij de Belgische trots Oscar And The Wolf en Triggerfinger, maar hier zijn ter afwisseling ook vijf enige Hollanders die je gezien moet hebben. 

Oliver Heldens

Vrijdag 15 juni om 20:30 op de Brightlands Stage

Nederland is al lang te klein voor deze 23-jarige Rotterdammer. Oliver Heldens is een pionier in de future house en scoorde in 2014 al een megahit met de Britse Becky Hill. Deze dj is een internationale topper en creatieve duizendpoot, dat bewijst hij met zijn wekelijkse podcast Heldeep Radio, waarin hij de nieuwkomers van de housewereld deelt.

Lil Kleine

Vrijdag 15 juni om 15:30 op de Mainstage

"Alle tieners zeggen 'ja' tegen MDMA!", klinkt het sinds 2015 collectief uit Vlaamse en Nederlandse tienermonden, en dat allemaal dankzij enfant terrible Lil Kleine. Deze Amsterdammer schopte al tegen menig scheenbeen met zijn gewaagde uitspraken, maar blijft lustig verder rappen. Een grote mond en een klein hartje, maar vooral een geweldig entertainer.

Blaudzun

Vrijdag 15 juni om 18:30 op de Brightlands Stage

De rockband Blaudzun heeft net een voorjaarstour afgerond als promo van hun nieuwe album _UP_ en is nu klaar om het festivalseizoen in te zetten op Pinkpop. De frontman Johannes Sigmond heeft naast een zeer herkenbaar uiterlijk - zwarte baard, assymetrisch kapsel en opvallende bril - ook een karakteristieke sound. Zijn melancholische stem doet denken aan School Is CoolOf Monsters And Men en Arcade Fire.

 

Donnie

Vrijdag 15 juni 19:30 op de Stage 4

"Ik ben een vage gast", introduceert  rapper Donnie zichzelf in zijn single Batras, maar zijn melodieën zijn uiterst dansbaar. Zijn teksten zitten vol humor en stoute verwijzingen naar het Amsterdamse uitgaansleven - zijn natuurlijke habitat, als we de lyrics voor waar mogen aannemen. Sterke De Jeugd Van Tegenwoordig-vibes, maar dat hoeft niet de verbazen met producer Bas Bron achter de knoppen. 

 

Maan

Zondag 17 juni om 14:45 op de Brightlands Stage

Maan won in 2016 The Voice of Holland en is sindsdien goed op weg om de Nederlandse Dua Lipa te worden. De zangeres uit Utrecht lijkt met veel weg te komen: Nederlandstalige nummers, dance-schijven, ballads, maar ook opera kan ze aan. Ook haar vriendenboek is goed gevuld, dat bewees Maan onder meer met samenwerkingen met Ronnie FlexJonna Fraser en Jack $hirak