Waarom Genk On Stage de moeite waard is

Genk On Stage

Festivalzomer 2018

Marie Van Oost
  • Genk Centrum
  • 22 tot 24 jun 2018
Google maps
location

Genk On Stage is een traditie voor veel Genkenaars, bij uitbreiding komt eigenlijk bijna heel Limburg erop af. Enkele redenen waarom het gratis festival voor iedereen een aanrader is. 

Guilty pleasures kunnen verdomd goede feestjes bouwen. Clouseau, De Kreuners, Bart Peeters... "Dat is muziek voor mijn grootouders", denk je? Nee hoor! Die mannen weten tenminste hoe ze hun publiek meekrijgen.

Limburgers zijn fier op hun thuis, dat wist je misschien al. Ook op Genk On Stage is dat te merken: op de podia El Coktèl en de Stationsstraat wordt uitsluitend lokaal talent geprogrammeerd. Denk aan DJ Zohra (Maggie van Spring!), Patje Krimson en andere jonge draaitalenten. 

Ben je nog niet overtuigd? Geen zorgen, Genk On Stage voorziet voor elk wat wils. Aan het Factor J-podium aan het Evenementenpark vind je de jeugd. Met een pintje op de eerste rij bij Delv!sDJ Yolotanker of Gestapo Knallmuzik, of even bekomen in de hangmatten aan de vijver? Het kan allemaal. Op het Retro-podium treden dan weer artiesten op die meer aangepast zijn aan een ouder publiek, inclusief dansworkshops. Maar laat dat je niet tegenhouden: Genk On Stage staat erom bekend dat je kunt gaan en staan waar je wilt. 

In tegenstelling tot Werchter of andere bekende festivals, is het bij Genk On Stage namelijk niet op een festivalweide te doen. De podia zijn verspreid in het centrum van de stad en je kunt makkelijk van de ene naar de andere plek gaan. Onderweg word je gegarandeerd ook voorzien van entertainment: veel cafés zwieren de deuren open en zetten voor de gelegenheid ook een klein podium op. 

Nog wat argumenten nodig? Alle matchen van de Rode Duivels zullen uitgezonden worden, dus dat kan al geen excuus meer zijn. Genk On Stage doet ook bijzondere moeite voor het milieu. Geen wegwerpbekers meer, enkel groene energie en de bezoekers worden aangespoord om hun afval te recycleren. De eetstandjes werken zoveel mogelijk volgens de korte voedingsketen. Oh ja, hadden we al gezegd dat het gratis is?