Waarom je muziek- en cultuurfestival M-IDZOMER niet mag missen deze zomer

M-IDZOMER

M - Museum & Het Depot

Shauni

Van 27 juli tot 30 juli vormen de binnentuin en museumzalen van M - Museum voor een achtste keer dé perfecte setting voor het unieke muziek- en cultuurfestival M-IDZOMER. Organisatoren Het Depot en M - Museum zorgen vier dagen lang voor een goede portie muziek, expo, dans en performance. Wat voor moois er dit jaar op het programma staat, ontdek je snel. 

Muzikale kleppers in unieke setting 

Tijdens het festivalweekend van M-IDZOMER passeren heel wat mooie namen uit de muziekwereld de revue in de binnentuin van M. Headliners van dienst zijn dit jaar niemand minder dan Warhaus, Het Zesde Metaal, Maceo Parker en John Scofield

Ook kleppers van eigen bodem SX, Zita Swoon-legende Stef Kamil Carlens en Delv!s – dé Belgische Jamie Lidell - zullen hun songs laten weerklinken op het tuinpodium.

Op zondag 30 juli kunnen jazzliefhebbers zich naar hogere sferen begeven. Naast één van de meest gegeerde gitaristen uit de moderne jazz, John Scofield, verwelkomt het festival ook de Israëlische pianovirtuoos Shai Maestro. Mister Maestro kan je bekend in de oren klinken als de pianist en bassist van groots man Avishai Cohen. Met zijn Shai Maestro Trio sloeg hij een eigen weg in en zorgt hij voor een avond vol verrassing en avontuur. 

Bands die je aan het werk moet zien 

M-IDZOMER zorgt ook voor nieuw talent dat je aan het werk moét zien. Zo is Brihang er eentje die je niet mag missen. De West-Vlaamse beeldhouwer, rapper en poëet wist meer dan te overtuigen met zijn debuutplaat zolangmogelijk.

Op vrijdag 28 juli kan je TaminoDe Nieuwe Lichting-winnaar en jongeman met een magistrale stem, aan het werk zien. Hij won de wedstrijd alsof het gisteren was, maar een eerste EP en concert op de weide van Werchter mag hij nu al afvinken. 

Meer te ontdekken bands kan je vinden in Het Forum: onder andere Lucy Rose en DAAU laten je er kennismaken met hun songs. 

Trek met LeFtO naar de beste wereldsteden

Dit voorjaar kon je op Canvas binnenkijken in de undergroundscene van wereldsteden Londen, Los Angeles, Seoul; Brussel en Chicgo. De internationale dj-legende LeFtO kwam met zijn zesdelige docureeks LeFtO – In Transit, waarmee hij ons meeneemt naar verborgen plekken die de steden volgens de legend zo uniek maken. Heb je de docureeks gemist op televisie? No need, op M-IDZOMER neemt Lefto je opnieuw mee naar de beste muzikanten, producers en kunstenaars die vertellen over hun stad. 

Dansbenen strekken, kan in het M-Café

Dansliefhebbers kunnen even afzakken naar het M-Café. Gedurende de vier dagen verzorgen Rafiki, AliA, DJ Kurt Overbergh en LeFtO elk op hun beurt de plaatjes. Zowel AliA als Rafiki wonnen de afgelopen editie van de Leuvense dj-wedstrijd 45Toeren

Ook comedy, expo, dans en performance

 Het Leuvense festival serveert meer dan enkel mooie muzikale namen. In de museumzalen staan acts die onder de noemer comedy, expo, dans en performance vallen op het programma.

Op zaterdag 29 juli kan je een glimp opvangen van de fonkelnieuwe show van één van de beste stand-up comedians van ons land. Xander De Rycke geeft in Leuven een try-out van zijn voorstelling Xander De Rycke Houdt Het Voor Bekeken: een scherpzinnige analyse van het Vlaamse medialandschap. 

Ook StuBru-presentator Stijn Van de Voorde is dit jaar opnieuw van de partij. Dit keer met de performance PRACHTIG in zijn genre over hedendaagse kunstenaars die een tikkeltje over de schreef gingen en uitpakten met de zotste "kunstwerken". 

 

Het volledige programma en tickets & info vind je op www.m-idzomer.be