Wat je moet zien op Les Ardentes 2016

Les Ardentes

Luik

Shauni Lowet

Wat je moet zien op Les Ardentes 2016.

  • 06 tot 10 jul 2016

Van 6 tot en met 10 juli trekken we weer richting Luik voor vijf dagen Les Ardentes. Het electro-rockfestival krijgt jaarlijks heel wat kleppers over de vloer en het is er altijd weer opnieuw een feest. Maar wat moet je dit jaar nu écht zien? 

Pharrell Williams

Dé headliner van Les Ardentes 2016 is niemand minder dan Pharrell Williams. Het spreekt voor zich dat je naar het concert van deze Amerikaanse grootheid moet kijken. Pharrell is bekend van zijn monsterhits Happy en Freedom. Ook zijn vele samenwerking met onder andere Snoop DoggJay-Z en Missy Eliott zullen de revue passeren in het Astridpark

Waar en wanneer? Open Air,  9/7 (23u30 - 1u)

 Soldier’s Heart 

De indietronicaband verwierf grote bekendheid nadat ze in 2013 bekroond werden tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In tussentijd verzorgden ze het voorprogramma van Balthazar, Crystal Fighters en dEUS en scoorden ze met de hit African Fire. Afgelopen februari releaseten Soldier’s Heart de plaat Night By Night.

Nieuwe single Savage stelden ze onlangs voor op een rollercoaster in Bobbejaanland en BILL was er bij

Waar en wanneer? Aquarium,  7/7 (15u40 - 16u20)

Jungle (dj set)

Met de dj-set van Jungle mag je een stevige playlist vol soulklassiekers uit de jaren 70 verwachten. Jungle is gekend van onder andere Time en Busy Earnin'

Waar en wanneer? Aquarium, 9/7 (3u30 - 4u30)

José González

Alles rondom je vergeten en wegdromen, kan tijdens het concert van José Gonzalez. Pure en mooie muziek à la Bon Iver is hetgeen dat je zal toekomen. Met Heartbeats scoorde de Zweedse indie-folkcomponist zijn meest gegeerde song. 

Waar en wanneer? Aquarium, 10/7 (23u30 - 0u30)

Baloji

Baloji wrd geboren de Democratische Republiek Congo, maar bracht heel zijn leven door in Luik. Tijdens zijn jeugd werd hij opgenomen in het hiphopcollectief Starflam. De Waalse rapper is ook bekend buiten de landsgrenzen. Zo is Nick Cave een grote fan. Baloji is - mét Afrikaanse invloeden - dé perfecte muziek voor een mooie zomeravond.

Waar en wanneer? HF6, 8/7 (16u30 - 17u20)

Dan San 

Dan San is steengoede indiefolk van Belgische bodem. Ze pakken meteen uit met de single America. Dan San is zo’n band die niet gekend is, maar die meer dan ooit de moeite waard is om te gaan beluisteren. 

Waar en wanneer? HF6, 9/7 (20u40 - 21u40)

 Flying Lotus

De muziek van Flying Lotus valt niet in één muzikaal hokje te duwen Flying Lotus is het experimentele multi-genreproject van producer Steven Ellison Hij bracht in tussentijd al vijf platen uit. De laatste - You're Deadkwam meteen in alle hitlijsten terecht

Waar en wanneer? HF6, 7/7 (0u15 - 1u15)

Les Ardentes vindt plaats op 6, 7, 8, 9 en 10 juliInfo & tickets: www.lesardentes.be