Gezellig benefieten in Lommel

Gracias a la Vida

Le Peuple De L'Herbe - Merdan Taplak - TLP - ...

Dimfy Boers
  • Burgermeesterpark
  • 04 tot 05 jul 2015
Google maps
location

Het eclectische benefietfestival Gracias a la Vida is al aan zijn negende editie toe. Ook dit jaar zal het Lommelse Burgemeesterpark worden opgevrolijkt door de beats van Anthony B, TLP, Merdan Taplak en Le Peuple De L'Herbe.

Het publiek zorgt voor een topsfeer, de organistie voor randanimatie, wereldkeuken en cocktails. En dat allemaal voor een luttele 10 euro. Bovendien amuseer je je niet enkel kostelijk, maar wordt het geld ingezameld voor de lokale ondersteuning in Ghana of de bouw van een kleuterschool in Haïti. En dat allemaal met deze topaffiche in de aanslag.

De line up - onze favorieten

Le Peuple De L'Herbe

Du pain, du vin etLe Peuple De L'Herbe. Al jaren vaste klant op Dour en Couleur Café. Wanneer de heren het tempo van hun jazzrockhiphoplectronicalreggae even laten zakken, heeft hun muziek wat weg van een foutgelopen drugdeal: je wéét dat je binnenkort omvergeknald zal worden, enkel niet wanneer. Ze halen steevast halsbrekende toeren uit en gaan in één vloeiende beweging van reggae naar rock, hiphop naar jazz, van electro en jungle naar turntablism én weer terug.

Merdan Taplak

Een knalfeest is verzekerd met the one and only Merdan Taplak. Al enkele jaren treedt hij op met live-band Orkestar en brengt hij een stevige mash-up van balkan en electro, gesmaakt tot ver over de grenzen heen. Zijn album In It For The Honey (2012) is een mooie ode aan zijn multiculturele identiteit. Ook het On the Rocks Anthemvoor Studio Brussel was een schot in de roos. 

TLP

TLP. Deze deejay-grootheid en Studio Brussel-host sloot als turntable wizard een uitverkocht Tomorrowland Brasil af, dit weekend bestuift hij Gracias' heilige grasmat. Hij zette de Gentse Culture Club op de kaart met zijn legendarische parties. Voordien stond hij o.a. zij aan zij met DJ Grazzhoppa in het collectief Rhyme Cut Core, de eerste Belgische hiphop-act die tekenden in de UK. TLP speelt in (inter)nationale clubs de boel in de vernieling met zijn mix van classic funk, hiphop, trap, jazz, grooves en alles wat de stijfste hark doet smelten tot een boa op speed. Bam!

Antony B

Ook Anthony B tekent present. In 1996 ontplofte zijn debuut als een splinterbom in Rastafariland en ondertussen staan meer dan 100 hits en tal van uitverkochte concerten op zijn teller. Hij neemt geen blad voor de mond in zijn afrocentrische, sociale en politieke lyrics. Op zijn albums vind je bijdragen van andere groten der aarde als Wyclef Jean en Snoop Dogg. Anthony B is één van de meest gerespecteerde reggae-artiesten ter wereld die je blijft beklijven met zijn hyper-energieke en steengoede live-optredens. You don’t wanna miss out on this one.

Begint het al te kriebelen? Check de website voor meer info en rep je naar de voorverkooppunten om je kaartjes te bemachtigen.