Girls go BOOM: "Wij waren al die mannen met baarden beu."

Piquet - OOO - Dream Nails - ...

In De Ruimte - Gent

Pieter Claes
  • In De Ruimte
  • 17 dec 2016
Google maps
location

Al sinds de geboorte van de rockmuziek in de jaren vijftig zwaaien voornamelijk mannen de plak binnen het genre. Genoeg is genoeg, dachten Lindsi Dendauw (24) en haar collega’s van Girls go BOOM. Op 17 december lanceren de dames hun eerste soirée in België, met niets anders dan ijzersterke vrouwen op de affiche. Al mogen er ook mannen binnen, wees gerust.   

Chicks inspireren om zelf lawaai te maken” 

Lindsi: "Girls go BOOM werd door mezelf en enkele vriendinnen uit de grond gestampt, omdat we het kotsbeu waren dat er op elk podium haast enkel bebaarde mannen pronken. We besloten dus om onze eigen concerten te gaan organiseren, om te tonen dat – jawel meneer – vrouwen en meisjes wel degelijk goede muziek maken. Daarnaast willen we met het project ook zoveel mogelijk chicks inspireren om zelf lawaai te beginnen maken, op welke manier dan ook.”

Toppers uit België, Nederland én van over het kanaal

Op 16 december passeert de cohorte in Nederland, een dag later krijgt Gent de eer om de eerste Girls go BOOM op Belgische bodem te hosten. Op het muzikale menu: de sleazy garagepunk van OOO uit Nederland, gevolgd door de psychedelische pop (in het Nederlands!) van Lien Moris en de mannen van Piquet. De Limburgse prijsparkieten met "transoceanische vocalen" waren eerder dit jaar nog in de running voor een Bill Award.

De kers op de taart wordt geleverd door Dream Nails uit Londen, een feministisch viertal dat zichzelf omschrijft als DIY punk witches en The Ramones meets Bikini Kill. Naast knallende muziek kan je op 17 december ook proeven van slam poetry, gefabriceerd door Hannah Maes.

Tickets en info? Hierzo.