"Grensloos brengt hiphop naar Limburg"

Grensloos

Forty Five - Hasselt

Asli
  • Hasselt
  • 04 mei 2016
Google maps
location

Jules Thys (20), in de dj-wereld beter bekend als Jewels, haalt op Grensloos in de Forty Five (eindelijk) hiphop en future beats naar Limburg. BILL ging op de koffie bij de jonge dj. 

“Grensloos komt er omdat de sound, hiphop en future bass, nog niet echt wordt vertegenwoordigd in Limburg. In andere provincies kent het al een opmars. Op die feestjes, meestal in Gent of Antwerpen, zie ik vaak Limburgers rondhangen. Zij zijn er ook erg mee bezig, dus daarom wil ik met Grensloos eigenlijk ook een plaats creëren in hun neighbourhood, waar mensen met dezelfde muzieksmaak terecht kunnen en zich kunnen amuseren. Door het organiseren van dit feestje kunnen we ook jong Limburgs dj-talent in dat genre de kans geven om te draaien. Want er schuilt écht wel heel veel talent in Limburg."

Ongewone avond

“Zelf ben ik heel toevallig begonnen met draaien. Mijn buurjongen verkocht zijn installatie een aantal jaar geleden en zo is het eigenlijk van start gegaan. Het was nooit echt mijn bedoeling om dj te worden. Ik begon gewoon muziek te maken die ik miste op feestjes. Het begon allemaal lokaal, hier in Limburg, maar nu draai ik ook op Trillers bijvoorbeeld, dus ik kan wel zeggen dat ik gegroeid ben."

"Doordat ik die wereld ontdekte heb ik  een tijd superweinig voeling gehad met Limburg, omdat er weinig gebeurde, maar uiteindelijk word je zelf de persoon die daar verandering in mag brengen. Ik voelde me dan ook wel vereerd dat Night Republik naar mij kwam en vroeg om dit allemaal te organiseren, om de lineup van Grensloos te verzorgen. Ik wil voor een ongewone avond zorgen in de Forty Five, alles zal anders zijn dan normaal."

Jong Limburgs talent 

“We willen niet té fel in genres denken, maar er zal één sfeer en één sound zijn die zal heersen: hiphop. Dit is misschien wel het meest uitgebreide genre dat er is. Die scene blijft zich ook steeds heruitvinden en ik denk ook wel dat dat altijd het geval zal blijven. Zolang Young Thug of zo geen slechte mixtape dropt (lacht)."

"Het fijne aan deze scene is ook wel dat iedereen met elkaar bevriend is en elkaar alles gunt. Zo heb ik ook mijn lineup opgesteld. Ik koos voor jonge Limburgse dj’s die ik zie passen in dit concept en die een moment of fame verdienen. Die gasten zijn super getalenteerd. Zeker de twee jongens van n9899. Ze zijn 17 en 18, maar maken al jaren zoveel beats op hun kamer dat ze wel eens boven water moeten komen. Nergens beter dan op Grensloos. We doen alles stapsgewijs, maar ik hoop dat dit het begin is van een vaste scene in Limburg.”

 

Voel je het al kriebelen? Trek dan op 4 mei zeker je dansschoenen aan voor Grensloos in Forty Five. De dag erna is het Hemelvaartsdag, dus uitkateren is mogelijk. Alle info vind je hier.