Grote Belgen in Belpop Bonanza Bis

Belpop Bonanza Bis

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

Inge

Voor diegenen die de Belpopgeschiedenisles gemist hebben, draaien Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing een bisnummer. Deze kenners onderwijzen muzikale bollebozen in hun voorstelling Belpop Bonanza Bis.

Vele interessante namen passeren de hitlijst: van Arno tot ZZ Top. Deze experten duikelen Belgische artiesten op, maar kijken ook over de grens en zoeken de meest absurde verbanden. Omdat muziek ons hier ook nauw aan het hart ligt, maken wij alvast een lijstje van Belpopnummers in wording. (Die nu ook al een beetje een klassieker zijn.)

The Black Box Revelation - Never Alone/Always Together

Jan Paternoster en Dries Van Dijck bewijzen dat je soms niet meer nodig hebt dan een vlotte gitarist en een talentvolle drummer. The Black Box Revelation is nu al enkele jaren synoniem voor opperbeste kwaliteit en een steengoed repertoire. Onze favoriet met het meeste Belpoppotentieel: Never Alone/Always Together, te vinden op hun debuut Set Your Head On Fire. Een bluesy nummer dat bij een eerste luisterbeurt al voor de rest van de dag in je hoofd nestelt.

Selah Sue - Raggamuffin

Met Raggamuffin maakten we kennis met de bijzondere stem van Sanne Putseys. Sindsdien herkennen we haar soulvolle stemgeluid uit de duizend. En met ons een miljoen andere fans. Selah Sue's gelijknamige debuut ging immers wereldwijd zoveel keer over de toonbank. Nieuwe plaat Reason is in aantocht, maar wij draaien haar eerste singletje nog een keertje ter opwarming.

Oscar And The Wolf - Strange Entity

Zanger Max Columbie doorzwom al heel wat muzikale watertjes (o.m. Junior Eurosong), maar met zijn dromerige electropop heeft hij nu tal van zieltjes erbij gewonnen. Beladen met complimenten en prijzen, is het album Entity nu al een legende. Wij kiezen het nummer Strange Entity, dat zelfs bij de duizendste luisterbeurt je niet onberoerd laat.

Check zeker de speeldata bij je in de buurt en reserveer alvast een plaatsje op de eerste rij! Passeren onder andere de revue: Knokke, Gent, Herent, Antwerpen, Roeselare, Mechelen, Turnhout, Kuurne (Kortrijk) en Leuven.