Het jonge talent van MNM: Aster Nzeyimana

BILL Awards

Categorie: Horen

Jelijn Fiers

"Radio is echt zalig, omdat je zo veel vrijheid hebt."

Aster Nzeyimana presenteert elke zaterdagochtend zijn eigen radioshow op MNM. Wakker worden is nét iets leuker met zijn stem op de achtergrond. De vroege vogels die op zaterdagochtend naar Aster luisteren, begrijpen dan ook waarom hij geselecteerd is voor een BILL Award in de categorie Horen.

“Ik ben een radiopresentator met een mooie stem - of dat wordt me toch verteld- en ik heb op korte tijd heel wat progressie gemaakt. Maar jullie moeten vooral op me stemmen omdat radio nog steeds awesome en keipopulair is. Iedereen luistert naar de radio. It’ll never die”, vertelt hij. 

"Ik wou altijd al iets in de media doen, maar aan radio had ik nooit gedacht. Mijn grote droom was voetbal- commentator worden. Maar nu heb ik ontdekt hoe zalig radio is en hoe veel vrijheid je hebt. Dat wist ik vroeger niet."

"Ik hoop dat ik binnen tien jaar nog voor de radio werk. En liefst bij MNM."

Chasing dreams

Waar ben je nu zoal mee bezig?

“Op MNM presenteer ik elke zaterdagochtend van 7u tot 9u30. Het is een leuk blok voor een jonge gast omdat je veel mag experimenteren. Bovendien mag ik af en toe vervangingen doen. Zo presenteerde ik in de kerstvakantie 'de ochtend' en in februari nam ik een week lang 'de namiddag' over van Bart De Raes. Daarnaast ben ik ook aan de slag bij Sporza Radio. Op 15 maart maakte ik mijn debuut als liveverslaggever bij voetbalwedstrijden. Zo werd mijn kinderdroom toch nog werkelijkheid.”

Wil je voor altijd bij de radio blijven?

“Ja. Ik hoop dat ik binnen tien jaar nog altijd voor de radio werk. En liefst bij MNM. Natuurlijk moet ik het dan goed blijven doen. Het is nu nog niet aan de orde, maar als ik even mag wegdromen, dan presenteer ik binnen vijf jaar in de voor- of namiddag, vijf dagen per week. Dat zou klasse zijn."

"Je moet weten wat je goed kan, wat je kan verbeteren en je troeven uitspelen. Zelfkennis: daar begint alles mee."

One Direction 

Guilty pleasure?

"Zo guilty is het niet meer want iedereen op MNM weet het al, maar toch: ik ben een ongelofelijke fan van One Direction."

Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?

“Ik zou de helft beleggen en de andere helft investeren in ontwikkelingssamenwerking. Eerst in België, want hier zijn heel wat arme mensen. En ook een deel in Burundi, waar mijn papa vandaan komt. Ik zou vooral investeren in kinderwerking, omdat ik het zo erg vind dat zij in een uitzichtloze situatie belanden terwijl ze er niets aan kunnen doen.”

Lijfspreuk?

Gnothi Seauton. Ken uzelf. Je moet weten wat je goed kan, wat je kan verbeteren en je troeven uitspelen. Zelfkennis: daar begint alles mee.” 

Jaloers op mensen die…

"Kunnen zingen. Ik doe het heel graag maar ik kan het niet. Als je het vergelijkt met mijn mama valt het nog wel mee, zij is het prototype van iemand die totaal niet kan zingen. Ik zing gewoon vals."