Het licht gaat uit in Café Video

Het einde van een tijdperk

Maxime

Net meerderjarig geworden en dan gaat het licht voorgoed uit in Café Video. Achttien jaar lang stond het synoniem voor wilde feestjes op de Oude Beestenmarkt in Gent. 

In juli 2000 openen Gert Decraene, Maarten Quaghebeur en Jeroen Vereecke Café Video. Op de openingsavond draaien de broertjes Dewaele, die toen nog moesten doorbreken. Al snel bleek het kot letterlijk te klein te zijn voor alle nieuwsgierige aanwezigen. In een mum van tijd was Café Video synoniem met gratis concerten en feestjes. 'Ik zie u seffens in de Video!' was een vaste kreet in het Gentse studentenleven.

Rock in Gent

Samen met de andere cafés op de Beestenmarkt organiseerde Café Video in 2001 de eerste editie van Boomtown. Hiermee wilden ze opnieuw een oer- en oerdegelijk rockpodium lanceren op de Gentse Feesten. Boomtown boomt, wijkt uit naar de Kouter en is nu onlosmakelijk verbonden met de Gentse Feesten.

Door de jaren heen passeerde er schoon nationaal en internationaal volk in de Video. Das Pop werd er groot. Luc De Vos was er - zoals overal - geliefd. Daan en Goose zetten het kot op stelten. Jake Bugg maakt zijn doortocht.

La fin de la fin

Maar mooie liedjes blijven nu eenmaal niet duren. Op 19 mei doet Café Video nog eenmaal de deuren open en daarna blijven ze voorgoed gesloten. Afscheid nemen moet je natuurlijk zachtjes opbouwen. Daarom organiseert de Video nog heel april en mei Kleine Sluitingsfeestjes.

Als denderende apotheose is er het Grote Sluitingsfeest op 20 mei in de Vooruit!