Hoe vier je Oudjaar aan de kust?

Lust NYE - Vuurwerk - Nieuwjaarsduik

Oostende

Pieter

In Oostende vier je het einde van het jaar in stijl, met vuurwerk, een ijskoud bad én uiteraard een decadent feest. BILL gidst je richting 2017 en wel in drie stappen. 

Deel 1: Lust NYE

In Oostende bewaren ze het beste altijd voor op het laatste. Dat geldt dus ook voor eindejaarsfeestjes. Vier de laatste uren van 2016 in stijl, op de Wellington renbaan (opzichtige hoeden zijn voor alle duidelijkheid niet verplicht). Vijf top-dj's uit Oostende (Krush Club resident B-Kay) en daarbuiten (Mimi, Madfingaz, Duuub & Twelve) draaien de hele nacht door. Een gewoon ticketje heb je al voor 12,5 euro, maar The sky is effectief the limit: voor 850 euro mag je 9 vrienden meesleuren als absolute vips. 

Deel 2: baby you're a firework 

Geen feest zonder spetterend strandvuurwerk natuurlijk, en ook hiervoor moet je in Oostende zijn. Vier samen (stipt om 12 uur uiteraard) met duizenden andere feestgangers de overgang van oud naar nieuw, met een knallend spektakel waar Katy Perry nog een puntje aan kan zuigen. 

Deel 3: ontnuchteren met een ijsbad 

Voor het eerst in de geschiedenis vindt de traditionele nieuwjaarsduik deze keer effectief plaats op 1 januari. Het zal het water niet warmer of kouder maken, en de sfeer blijft ongetwijfeld even uitgelaten. Bijkomend voordeel: volgens ons is zo'n ijskoud badje het ideale middeltje tegen die kater van 2016.