Hoera, het is herfst: Autumn Falls 2016

Autumn Falls

40 artiesten op 20+ locaties

Pieter

De zomerfestivals zijn helaas voorbij, maar wij zijn dolgelukkig dat de herst weer aanbreekt. Autumn Falls is opnieuw in het land, met veertig topacts op meer dan twintig locaties in heel België. Wij plukten de kleurrijkste muzikale herfstblaadjes van de affiche. 

SX 

Waar en wanneer? 20/11 @ De Kreun - 23/11 @ Het Depot - 24/11 @ Trix

SX gaat een beetje in overdrive tijdens Autumn Falls. Benjamin Desmet and Stefanie Callebaut doorkruisen op vier dagen zowat het halve land en drie provincies. Ze beginnen aan hun herfsttournee in hun hometown: afspraak op 20 november in De Kreun in Kortrijk. 

Peaches 

Waar en wanneer? 15/11 @ Het Depot 

Merrill Beth Nisker - want zo heet Peaches door de week - is ondertussen zevenenveertig, maar op haar vuile klap, gewaagde outfits en pompende bassen komt nog lang geen sleet. Denk aan de esthetiek van Die Antwoord, maar dan met M.I.A. achter de microfoon. Of zoiets, want Peaches is toch vooral - na bijna dertig jaar op het podium - helemaal haar unieke zelve. 

Krankland 

Waar en wanneer? 20/11 @ Muziekodroom 

Krankland komt debuutalbum Wanderrooms voorstellen in de Hasseltse Muziekodroom. Wij steken onze hand er met plezier voor in het vuur: slecht zal dat allerminst klinken. Thomas Werbrouck is tenslotte de vocale speerpunt van een onvervalste Belgische superband, met Christophe Claeys (SX, Magnus), Thomas Mortier (Yuko) en Janko Beckers (Faces on TV) in de rangen. 

Zimmerman 

Waar en wanneer? 30/11 @ Ancienne Belgique 

Je moet het hem nageven: Simon Casiers neemt meer hooi op zijn vork dan de gemiddelde Waalse veeboer. Bassist bij Balthazar en Douglas Firs, terwijl hij er tussendoor onder het pseudoniem Zimmerman ook nog op z'n eentje een debuutplaat uitperst. Op The Afterglow (uitgerekend voor 25 november) laat hij zijn basgitaar even links liggen om zelf achter de micro te kruipen. Zijn Balthazar-collega Maarten Devoldere deed het al met Warhaus, maar ook Casiers komt in de AB bewijzen dat hij alleen een podium kan vullen. 

Kapitan Korsakov 

Waar en wanneer? 26/11 @ Handelsbeurs 

Na Stuff en Such uit 2016 werd het even onkarakteristiek stil rond de noiserockers van Kapitan Korsakov. Met hun nieuwe worp Physical Violence Is The Least of My Priorities - gemixt door Steve Albini (Shellac) - breken ze de stilte met bom van een plaat. Op 26 november moet je in de Gentse Handelsbeurs zijn om je trommelvliezen aan flarden te laten knallen. 

Meer weten over Autumn Falls? hier lees je het volledige programma na.