Humo's Rock Rally zkt. kandidaten

Humo's Rock Rally

Inge
  • 15 nov 2015

Humo's Rock Rally: gebaad in een bad van mysterie en lauwe pinten. Al twintig edities lang barst bij iedere muzikant het angstzweet uit bij aanblik van jury, podium en publiek. (Niet per se in die volgorde.)

Maar op het einde van de rit, blijkt het allemaal waard te zijn geweest. Onder de alumni onder meer: The Sore Losers, The Hickey Underworld, Goose en Noordkaap. Als jij ook in dit rijtje wil blinken, onderneem dan volgende stappen (wel in deze volgorde).

  1. een overtuigende demo (drie nummers op aparte mp3's met maximaal 1 cover, totale duur: maximaal een kwartier).
  2.  zorg dat je vi.be-profiel up-to-date is.
  3. schrijf je in voor 15 november via deze link. 
  4. laat je inspireren door volgende HRR-pioniers.

De zotste winnaars

Evil Superstars

Het rëunie-concert op Pukkelpop was een succes. Bijna tien jaar nadat ze de eerste plaats opstreken in de rally, kunnen Evil Superstars nog steeds rekenen op een stevige schare fans. Mauro Pawlowski over die legendarische avond: "Guy Mortier heeft ons geleerd hoe we rock-'n-roll moesten zijn." Het lesje is goed aangekomen, lijkt ons. 

De meest onverwachte winnaars

Compact Disk Dummies

In een wedstrijd waar het woord 'rock' prominent centraal staat, is het overstijgen van hokjesdenken uiteraard ook toegestaan. De winnaar van 2012: Compact Disk Dummies. De broeders Coorevits verraste - en overtuigde - met hun elektropunk en bewezen dat je ook zonder gitaar de gouden podiumplaats kan innemen.

De winnaars die uiteindelijk toch niet écht 'winnaars' bleken te zijn

Charlie 45 & Once More

Cru gezegd, maar een eerste plek is geen garantie tot blijvend succes. Idool-wedstrijden en consoorten bewezen dat al, ook de Rock Rally blijft niet gespaard. In de editie van 1992 werden de podiumplekken bezet door Charlie 45 en The Beatiful Babies. Haalden de finale niet: dEUS. Of de allereerste editie (in 1978) waar Once More met de eer ging lopen, terwijl De Kreuners verweesd achterbleven (en uiteindelijk hun schade wel inhaalden).