"Ik wil experimenteren met nieuwe muziek en ik hoop dat mijn fans me daarin willen volgen"

TheColorGrey over zijn nieuwe single You Got To Show Me

Julie

TheColorGrey heeft een nieuwe single uit en hij is deze week al te horen als Hotshot op Studio Brussel. De rapper-producer maakte vorig jaar zijn debuut en legde sindsdien een vlekkeloos parcour af. We ontleden het verhaal achter z'n nieuwe song en blikken vooruit op Eurosonic.

TheColorGrey of Grey bracht vorig jaar zijn debuutplaat Rebelation uit, speelde afgelopen zomer op grote festivals als Les Ardentes en Pukkelpop en lanceerde in hetzelfde jaar ook nog een EP. 

Nu is hij er weer met z’n gloednieuwe single You Got To Show Me. “De song is gebaseerd op persoonlijke verhalen die ik heb aangevuld met mijn fantasie. Het gaat over een persoon die zich destructief opstelt omdat hij niet met een bepaalde persoon kan samen zijn. Toch doet hij er alles aan om bij die persoon te kunnen zijn.”

Catchy vibes

“Met deze single en mijn aankomende EP probeer ik een andere kant van me te laten zien. Ik ben nu zowel met productie als instrumenten aan het experimenteren. Met mijn plaat Rebelation wilde ik mijn verhalen delen. Nu draait het meer om de vibes, melodieën, de catchiness. De release staat gepland voor eind maart. Ik kan en wil nog veel uitproberen dus ook na deze EP volgt er nieuw werk!"

Eurosonic

Dit voorjaar treedt Grey nog op in Trix, Vooruit, Botanique en Het Depot en volgende week op Eurosonic in Nederland. Dit is het grootste showcasefestival in Europa. “Het is een mooie kans voor jonge, opkomende artiesten als ik om zich in the picture te spelen. Een juiste prestatie opent de juiste deuren.” 

“Het is mijn doel om ook in de rest van Europa door te breken. Daarom hoop ik stiekem dat er enkele promotoren en organisatoren van festivals en concertzalen van over heel Europa me zullen oppikken.”

Festivalontmaagding

“Voor 2018 wens ik dat de EP even goed onthaald wordt als de single You Got To Show Me. Het zou fijn zijn als mijn trouwe fans me volgen in de nieuwe muzikale paden die ik wil bewandelen.” 

Vorig jaar gaf Grey voor het eerst shows op festivals. “Ik was zelf nog nooit eerder naar een festival geweest. Het is een fantastisch gevoel om Pukkelpop te mogen openen voor drieduizend man.” Dus hoopt de zanger om ook dit jaar op heel wat festivals zijn muziek te delen.

Aankomende show van TheColorGrey

29/03 – Trix (EP releaseshow)

5/04 – Democrazy @ Vooruit (EP-voorstelling)

7/04 – Botanique

23/04 – Het Depot