“Ik zwem tussen MNM, Q-Music en Studio Brussel, en dat is oké.”

Interview: Billie Bentein

Pieter

BILL's babbel met Billie

Wie nog steeds denkt dat Billie Bentein "alleen maar" de lievelingszangeres van Netsky is, mag nu stoppen met lezen. De Blankenbergse scoort tegenwoordig met straf eigen werk (getuige de über-oorworm Give Me The Knife en haar jongste single Caught By The Tide) en schrijft naarstig aan haar eerste EP. 

Billie Bentein (29): “Voor heel wat mensen zal ik altijd de zangeres van Netsky blijven, maar dat stoort me echt niet. Ik heb met hem de tijd van mijn leven beleefd. Bovendien was het voor een verlegen meisje als ik een ideale eerste kennismaking met gigantische festivalcrowds.”

“De mensen komen namelijk vooral voor Boris, ik zie mezelf eerder als een extraatje in het hele verhaal. Twee nummers en hooguit tien minuten lang geef ik me voor honderd procent en daarna mag ik al terug gaan zitten. Een heel verschil met optredens onder mijn eigen naam. In het begin kon ik daar echt van wakker liggen. Gaat het volk zich wel amuseren? Klopt het geluid wel? Daar denk je des te meer aan, wanneer mensen betalen om jou alleen aan het werk te zien.” 

Op zoek naar die innerlijke chill zone 

“Ik ben super onzeker, altijd geweest. Als kind was ik veel met muziek bezig, voornamelijk viool. Pas aan het conservatorium leerde ik om luid te durven zingen, om alle aandacht op een podium te durven opeisen.”

“Wanneer ik nummers schrijf, moet mijn hoofd volledig leeg zijn. Ik moet mezelf opsluiten in een soort van innerlijke chill zone. Toen mijn eerst single uitkwam, liep het in mijn brein allemaal even spaak. Plots zaten er mensen op mijn muziek te wachten, en dat werkte verlammend. Mijn vriendinnen sleurden me er toen doorheen. Heel wat van hen zijn ook dagelijks met muziek bezig, ze weten dus wel hoe het voelt.” 

"Ik wil muziek maken. Of die nu pop, electro of dance heet, maakt me niet veel uit." 

“In Vlaanderen leeft de neiging om artiesten in een hokje op te sluiten, een kooi waarin ze de rest van hun carrière braafjes moeten blijven. Daarom schreef ik me nooit in voor een programma als The Voice. Ik was bang dat één optreden de rest van mijn muzikale loopbaan zou bepalen."

“Ik maak muziek: of die nu pop, electro of dance heet, maakt me niet veel uit. Ik wil kunnen evolueren, mijn eigen koers bepalen. Daardoor drijf ik misschien ergens in de diepe vijver tussen Studio Brussel, Q-Music en MNM, maar dat is oké. Ik zit daar best op mijn gemak (lacht).” 

Harder en ruiger 

“Tegen het einde van de maand mei ligt mijn eerste EP in de winkels. Ik ben volop aan het schrijven, zingen en selecteren. Het wordt weer iets anders, een beetje harder en ruiger. Ik kan haast niet meer wachten om opnieuw het podium op te kruipen. Want hoewel ik nog steeds onzeker ben, leef ik toch vooral voor die momenten voor het publiek.”