#ikluisterbelgisch: Coyote Melon, Sherman & Soviet Grass

Belgisch muzikaal talent in de kijker

Elice

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

In onze zevende editie, bands met een kleine link naar het buitenland die toch maar mooi uit ons prachtige belgenlandje blijken te komen. Ontdek ze hier (en op Spotify):

1. Coyote Melon: Maak je klaar om van de zomer te genieten met hun tonen op de achtergrond

Ze werden al bekroond door meerdere invloedrijke radiostations in Vlaanderen en mochten dit jaar deelnemen aan Maanrockrally. Maak kennis met Coyote Melon: ze komen uit Gent, brengen aanstekelijke poprock en volgens de jury van Oost.Best! viel er “qua performance en testosteron geen betere finalist te bespeuren op het podium van de Vooruit tijdens de muziekwedstrijd Oost.Best!”.

Coyote Melon is voor iedereen die op zoek is naar songs met vrolijke, dansbare melodieën en toch een vuile touch. Enkele maanden terug brachten ze hun debuut-EP Coaster uit. Al zijn ze vernoemd naar een oneetbare Amerikaanse vrucht. Hun EP klinkt even sappig en fris als de eetbare variant ervan. Maak je klaar om 20 minuten te zingen, dansen en andere rare kronkels te maken. Maar maak je vooral klaar om van de zomer te genieten met hun muziek op de achtergrond. 

 

2. Sherman: Ergens tussen Tom Helsen en Baltazar vind je Sherman

Ooit al eens afgevraagd wat er met Pieter gebeurde uit de überbekende Ketnet-reeks, Spring? Wel, hij speelt geen muziek meer in die fictieve band, maar doet het nu voor echt met Sherman. Dat hij muziek kan spelen was duidelijk niet geacteerd, want Sherman klinkt gewoon fantastisch!

Steven Bossuyt (zo heet de man echt) trok enkele jaren terug naar Londen om er in alle rust te schrijven aan eigen materiaal. Zijn debuutsingle werd voor het eerst opgepikt door BBC 2 radio. Pas daarna werd de single ook hier, in België, gedraaid. Van een internationale start gesproken!

Zijn debuutplaat Rise kwam uit in 2012 en kreeg overal lovende kritieken over zich heen. Daarna volgde in 2015 nog een EP. White City werd een samenwerking met Tom Coghe van Goose, waarbij synths een prominetere rol kregen. Sindsdien is het al even stil rond de band, maar als we hun facebookpagina mogen geloven zijn ze volop bezig aan een tweede langspeelplaat. Laat deze maar snel komen! 

 

3. Soviet Grass: een texaanse woestijnsound uit ons kille Belgenlandje 

Rommelige rock-’n-roll uit het Brugse ommeland, dat brengen de mannen van Soviet Grass. Een zanger met een strottenhoofd om u tegen te zeggen, hypnotiserende gitaarriffs en de nodige bluesvibes. Je vindt in Soviet Grass een rock band pur sang met een leuk, extra vuil, nonchalant kantje.

Hun sound draagt een texaanse woestijnvibe in zich, maar blijkt toch mooi uit ons killere Belgenlandje te komen. Twee jaar terug mocht de band mee op Europese tournee met die andere West-Vlaamse groep, Balthazar. Daarnaast preikten ze ook al op het podium van Leffingeleuren en de Zwarte Cross in Nederland. Dit jaar stonden ze nog in een uitverkochte Charlatan. Laat het duidelijk zijn, Soviet Grass staat zichtbaar aan het begin van een bloeiende carrière. Fans van The Black Keys en rustigere songs van Triggerfinger, dit is er eentje voor jullie. 

 

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via de hashtag #ikluisterbelgisch en misschien vind je ze binnenkort wel in ons lijstje terug!

Beluister hier de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.