#ikluisterbelgisch: FÄR, Glints en Horse Antlers

Belgisch muzikaal talent in de kijker

Elice

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

De derde editie brengt jullie drie ruwe diamanten uit onze vruchtbare Belgische bodem. Ontdek ze hier (en op Spotify):

1. FÄR: Daar waar geen licht is en je eigen gedachten weerkaatsen op de muren.

Laat je meeslepen in de donkere verhalen van het Belgische electroduo FÄR. Trap- en witchhousevibes die je betoveren, vermengd met popinvloeden. Een sound zwart als de nacht, waarbij af en toe een opklaring komt piepen.

FÄR is het future bass-project van het Brakelse duo An-Sofie De Meyer en Tim de Gieter waarmee ze het tot in de finale van de Beloften 2016 schopten. Wanneer het duo zichzelf omschrijft, klinkt dat zo: daar waar geen licht is en je eigen gedachten weerkaatsen op de muren, daar vind je FÄR.

>> FÄR is op 8 april te ontdekken in Sint-Niklaas

 

2. Glints: Een woordenwaterval met vlekkeloze Britse tongval

De man met Antwerps/Britse roots die een verfrissende wind doorheen onze hiphopscene doet waaien, dat is Jan Maarschalk Lemmens, beter gekend als Glints. Een woordenwaterval met een sappige Britse tongval. Onder zijn pseudoniem brengt hij ons een mix van hiphop, pop en electro. En die combo blijkt best wel een succesformule te zijn. Zo mocht hij al het voorprogramma verzorgen van de grootste popsensatie van het moment, Bazart. Daarnaast mag hij zich momenteel ook Artist in Residence van de AB noemen. 

Glints werd onder de vleugels genomen van electrotalent /veelgevraagde producer Jergan Callebaut, van die andere Belgische electrosensatie VUURWERK, én de man die meewerkte aan meerdere Oscar and the Wolf-nummers. Kortom Glints is in goeie handen. Met nog maar één EP op zijn naam en een tweede opkomst, mocht de Antwerpenaar al de Redbull Elektropedia Award in ontvangst nemen voor "Most Promising Artist 2015". Veel meer woorden zullen we er niet aan vuilmaken. Gewoon ontdekken die handel! 

>> Wie helemaal verkocht is, Glints stelt op 29 april in de Charlatan in Gent of op 13 mei in de Roma in Antwerpen, zijn tweede EP Burgundy voor. 


3. Horse Antlers: Gesofisticeerd, geslepen punkrock met indiepop-invloeden van eigen bodem.

Het Brusselse Horse Antlers draait al eventjes mee in de muziekindustrie. Hun zaden werden gepland in 2011 en bestaan uit de ex-drummer van The Sedan Vault, Johan Buyle, Delvaux frontman Bram Delvaux en Chris Fragala, Edgar Van Rompaey en Koen Petitjean. Het resultaat? Gesofisticeerde, geslepen punk/postrock met indiepopinvloeden van eigen bodem.  

Hoe klinken ze precies? Denk glijdende gitaren voorzien van een dosis reverb, chaotische synths en hakkende drums. Donkere, hypnotiserend klanken met een roots in de blues en postpunk. Dat somt het zowat op. Wij zijn alvast helemaal verkocht. 

 

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via de #ikluisterbelgisch en misschien vind je ze binnenkort wel in ons lijstje terug!

Beluister hier de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.