#ikluisterbelgisch: Low Land Home, Teen Creeps & Raman.

Belgisch muzikaal talent in de kijker

Elice

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

In mei leggen alle vogels een ei, en uit dat broedseizoen is heel wat mooie muziek voortgekomen.

1. Low Land Home

Low Land Home kruipt op en onder je vel en blijft er plakken. De strijkers en de intieme, beklijvende stemmen van Jo Geboers en Jolien Bové grijpen je bij de keel en voeren je mee in hun melancholie. Vergelijkingen met Nick Cave en The National zijn in onze ogen goed op hun plaats. 

In 2017 mochten ze zich bij de gelukkigen rekenen die werden geselecteerd voor Humo’s Rock Rally en hun eerste single I Know kon al meteen op airplay rekenen bij Radio 1. In datzelfde jaar behaalden ze ook een bronzen medaille op De Beloften en geraakten ze tot in de finale van Oost.Best!. Momenteel zijn ze in de blijde verwachting van hun eerste album, dat dit najaar wordt verwacht.

2. Teen Creeps

De mannen van het Limburgse Teen Creeps halen de vuile punkrock uit de jaren 1990 van onder het stof: snelle gitaren, spugen met emoties en snelle tempo’s. Dringend nood aan het ventileren van opgekropte gevoelens en frustraties? Hun schijven bezorgen je de perfecte uitlaatklep.

Eerder dit jaar brachten ze hun debuutplaat Birthmarks uit en deze kon meteen op heel wat mooie commentaren rekenen. Houd die mannen goed in het oog, want ze zouden binnenkort wel eens the next big thing kunnen worden. 

3. Raman.

Raman. is het geesteskind van Gentenaar Simon Raman en bespeelt de fijne grens tussen blues en rock-'n'-roll. Met gitaren die zo uit het Texaanse landschap lijken overgevolgen, onderweg in een rock-'n'-roll punch werden gedrenkt en afgekruid met een dijk van een stem, zet Raman. een sound neer waar zelfs niet-blues-fans nauwelijks aan kunnen weerstaan. 

De capaciteiten van deze jongemannen ontglipten ook niet aan de aandacht van menig jury-oog. Raman. mag zich namelijk winnaar noemen van Oost.best! 2017, Jonge Wolven 2016 en heeft ook de publieksprijs van de Student Rock Rally 2017 in zijn prijzenkast floreren. Dit jaar is de band de artist in residence bij N9, en wij hebben alvast het gevoel dat daar heel wat spannends uit zal voortkomen.

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet worden ontdekt? Deel het met ons via #ikluisterbelgisch en misschien vind je jezelf binnenkort wel in ons lijstje terug!

Door technische problemen kunnen we onze oude Spotify-playlist niet meer updaten. Maar geen paniek, hier kan je de nieuwe #ikluisterbelgisch-playlist terugvinden!