#ikluisterbelgisch: Mahler, Shht en Schaduwland

Belgisch muzikaal talent in de kijker.

Elice

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

We zijn ondertussen al aan de vijfde editie toe, met drie uitzonderlijke bands die het op heel korte termijn wel eens heel goed zouden kunnen gaan doen. Ontdek ze hier (en op Spotify):

1. Mahler: Melancholische stemmen, dromerige synths en psychedelische gitaren

Maak je klaar om te gaan hoofd-, heup- en beenwiegen op de uiterst catchy dreampop van deze heren. Domien, Ruben, Michiel en Giel palmen je helemaal in met hun melancholische stemmen, dromerige synths en psychedelische gitaren. 

Mahler klinkt je misschien nu nog niet zo bekend in de oren, maar is langzaam aan een opmars bezig. In 2016 waren ze onderdeel van de Humo’s rock rally en in datzelfde jaar behaalden ze ook goud op Verse Vis. Ongeveer een half jaar terug brachten ze hun eerste single Sheria uit. Het refrein daarvan roest zich vast in je hersencellen, je bent gewaarschuwd.

 

2. Shht: We zouden het bijna een genre op zich durven noemen

"Normaal zijn is ook maar saai", moet volgens ons het motto zijn van de Gentse Shht. Ze brengen ons absurde, crazy, serieuze out-of-the-box-rock. En laat dat nu net zijn waar wij van houden.  

De vijfkoppige band bestaat nog niet zo heel lang, maar wist in korte tijd toch al heel wat harten te veroveren. Daar zit hun originaliteit zeker voor iets tussen. Nooit eerder hoorden wij van een band die hun nieuwste single releaset aan de hand van een tetrisspel. Jullie wel?

De mannen weten duidelijk waar ze mee bezig zijn en hun erg unieke geluid, dat soms regelrecht uit een videospel lijkt te komen, onderscheidt hen sterk van heel wat andere jonge bands. Shht, we zouden het bijna een genre op zich durven noemen. Gewoon heel sterk in het oog houden, wat dit wordt misschien wel eens groots.

Oh ja, wil je graag een potje tetris spelen je kan het hier: shht.be

 

3. Schaduwland: Prachtige, intimistische electrorock die je tot diep vanbinnen verwarmt

Schaduwland kende zijn oorsprong als een slaapkamerproject van twee jonge heren, maar groeide ondertussen uit tot een vierkoppige band. Daar zit hoogstwaarschijnlijk de ervaring bij de Nieuwe Lichting van 2015 voor iets tussen. Nog maar net in hun startschoenen of de mannen mochten zich al één van de genomineerden noemen van de wedstrijd. 

Wanneer we Schaduwland beluisteren, bevinden wij ons spontaan onder een bloedmooie sterrenhemel. Prachtige, intimistische electrorock dat je tot diep vanbinnen verwarmt en een gelukzalige euforie naar boven brengt. De rokerige stem van zanger Frederik Poisquet, die ons doet denken aan de Belgische Warhaus, maakt de magische, warme sfeer compleet. Veel meer woorden maken we er niet aan vuil, klik op onderstaande video en ervaar de magie vooral zelf.

 

 Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via de #ikluisterbelgisch en misschien vind je ze binnenkort wel in ons lijstje terug!

Beluister hier de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.