#ikluisterbelgisch: Rumours, RHEA & Amery

Belgisch muzikaal talent in de kijker

Elice Spillebeen

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

1. Rumours 

Maak je klaar voor een trip naar de zwartgallige onderwereld, want deze Brugse jonge wolven maken het graag duister, heel erg duister. Niets zo fijn als je af en toe eens te laten betoveren door een portie zwarte magie. En daar is Rumours als de beste toe in staat.

De bandleden zijn geen onbekenden meer in de Belgische muziekwereld. Rumours bestaat namelijk uit Hannah Vandenbussche (bekend van The Spectors), Stefanie Mannaerts (bekend van Brutus), Jonas Boermans en Pieter-Jan Cools (gekend van Birds). Zelf omschrijven ze hun muziek als shaman-hop. Geen idee wat dat genre inhoudt, maar hun muziek heeft alvast een gelijkaardige ondefinieerbaarheid.

Je kan het nog het best omschrijven als op hol geslagen triphop met een heel erg duister kantje. Was je fan van Fär uit één van onze vorige #ikluisterbelgisch-tips? Dan kan Rumours bij je favorieten aansluiten. En wie helemaal verliefd is, mag zich verheugen op een aankomend album dat waarschijnlijk in 2018 zal verschijnen.

2. RHEA

 

Demp misschien eerst je geluidsvolume, want de volgende band knalt zo hard dat hij je trommelvliezen helemaal aan flarden schiet. Vettige old school rock-’n-roll van eigen bodem die je de drang geeft om alles rondom je kapot te slaan, dat brengt RHEA tot diep in je gehoorgangen. Ook hier vinden we geen onbekende bandmembers terug. In RHEA speelt namelijk drie vijfde (Guillaume Lamont, Simon Lamont en Matthijs Machtelinckx) van die andere niet-onbekende Belgische band Black Tolex.

Met al meerdere finaleplaatsen op hun palmares zoals Maanrockrally, Nieuwe Lichting 2016 (ze werden al genomineerd slechts één maand na hun oprichting) en RockORama, gaat het deze jongemannen voor de wind. En ze weten ook duidelijk waar ze naartoe willen: volle gas vooruit! Als we hun nieuw nummer horen (waarvoor ze voor de video Stefaan Degandt wisten te strikken) dan wordt duidelijk dat we dat laatste heel letterlijk mogen nemen.

3. Amery

Na heel wat rock, indie en electro van eigen bodem, verdient natuurlijk ook the good old Belgische pop een plaatsje in deze reeks. Daar is Amery de perfecte man voor. Een opkomend solotalent met Rwandese roots dat deuntjes produceert die het potentieel hebben om radiostations te veroveren en erin slagen ieder lichaamsdeel te laten dansen. 

Amery raakte gefascineerd door muziek bij het zien van de Billie Jean-videoclip van Michael Jackson. Wanneer zijn oma hem op jonge leeftijd een Afrikaanse trommel cadeau deed, sloeg de vonk helemaal over en besloot de jongeman volledig voor de muziek te gaan. Met zijn poppy sounds slaagt Amery erin je dag een stuk vrolijker te maken. Hou je van Justin Timberlake in the mix met Usher en een moderne Michael Jackson-vibe, druk dan nu op de play-knop hieronder. 

 

 Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via de #ikluisterbelgisch en misschien vind je ze binnenkort wel in ons lijstje terug!

Beluister hier de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.