#ikluisterbelgisch: The Very Very Danger, Run SOFA & The Waltz

Belgisch muzikaal talent in de kijker

Elice

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

In April drie bands van eigen bodem die duidelijk overweg kunnen met gitaren, riffjes en drumstokken. 

1. The Very Very Danger

Wanneer je in het Gentse muziekhart rondloopt houdt dan zeker een oog open voor Bunny, Kitty en Bear. Ze hebben er namelijk de beruchte reputatie als The Very Very Danger. Laat je echter niet misleiden door de onschuldigheid die ze uitstralen, want ze laten een spoor van vernieling achter in iedere zaal die ze bezoeken.

The Very Very Danger bestaat dan ook uit leden van Wallace Vanborn en Horses on Fire, een samensmelting die voor ware explosies zorgt en resulteert in rechtdoor bazoekafunk of granaatpop (maak zelf maar uit welke impact de band op jou heeft). Vandaag mogen we hun nieuwste single, Watashi To Kite verwelkomen en daarop doen ze het zo maar even in het Japans. Hoe dat klinkt? Ontdek het hieronder.  


2. Run SOFA

Het is al eindje geleden dat we nog eens een band van over onze taalgrens aan jullie voorstelden, dus bij deze maken we dat even helemaal goed met Run SOFA. Ze komen uit Charleroi en brengen een unieke mix van hiphop en rock. 

Run SOFA slaagt erin de ruw- en directheid van de hiphop naadloos te verweven met de melancholie van de rock en noise. Waar hun oudere nummers zoals Papillion eerder vergelijkingen met indie-dreampop oproepen, verlegden de mannen op hun debuutalbum SAY duidelijk de focus en kozen ze voor een hardere, directere weg.

3. The Waltz

Vorig jaar stonden ze nog in de finale van Westtalent, en dit jaar maakten ze het bijna tot in die van Humo’s Rock Rally. Rechttoe rechtaan modderharde noise punk dat resulteert in een muzikale uitbarsting wanneer de mannen hun versterkers opendraaien, zo kan je The Waltz het best omschrijven. Denk riffs en benijpende vocals die van die kleine kortsluitingen in je brein veroorzaken die je lichaam en hoofd ongecontroleerde bewegingen laten maken. Geen idee waar we het over hebben? Gun hun nieuwste single, Force Publique een luisterbeurt. In de eerste minuut wordt het je helemaal duidelijk.

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via de #ikluisterbelgisch en misschien vind je ze binnenkort wel in ons lijstje terug!

Beluister hier de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.