#ikluisterbelgisch: Ulysse, The Geraldines en Delvaux.

Belgisch muzikaal talent in de kijker.

Elice

Ons kleine Belgenland barst van het muzikale talent. Van electro tot metal, we hebben het allemaal. BILL-reporter Elice pikt er iedere maand drie toppers uit, over alle genres heen.

Deze week de zesde editie met drie bands die je deze zomer gewoon in je afspeellijst moet hebben! Ontdek ze hier (en op Spotify):

1. Ulysse: elektronica met een stevige popvibe en een toetsje rock

Ze komen uit Brussel, zijn met drie en maken steengoede muziek. Dat is zowat het voornaamste dat je hoort te weten over Ulysse. We zijn al eventjes in de ban van hun muziek, maar sinds we hen in het voorprogramma zagen van Warhola zijn we helemaal verkocht. Deze band kan er wat van, zowel live als op audio.

Ulysse brengt elektronische muziek met een stevige popvibe en hier en daar een toetsje rock. Met hun nieuwste single Acid lijken ze helemaal gelanceerd. Ze gingen hiervoor de samenwerking aan met de Belgische hiphopkoning Roméo Elvis, en dat mogen ze gerust nog vaker doen.

Ulysse live aan het werk zien kan op 28 september in de Botanique.

 

2. The Geraldines: Volbloedrockers met knallende gitaren en punk- en garagerockinvloeden

Liefhebbers van gitaarrock, ik presenteer je The Geraldines. Volbloedrockers uit Mechelen die ons voorzien van knallende gitaren met daarop een ruige stem die makkelijk tot de hogere regionen rijkt. Invloeden van de punk en garagerock zijn ook aanwezig.

De band werd (waarschijnlijk als enige band ooit) al drie keer geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, maar haalde het jammer genoeg nog nooit tot een overwinning. De concurrentie moet heel hoog zijn geweest, want als het van ons afhing hadden ze die overwinning al lang binnen. Fan van Dinosaur Jr, Pixies en Sonic Youth? Dan zal je The Geraldines ook wel smaken.

3. Delvaux.: Speelse experimentele elektronica 

Delvaux. startte als een project van twee broers, en wordt nu (gelukkig!) nog door één van hen verdergezet. De mannen en vrouw brachten onlangs hun tweede EP // uit, en die heeft ons op repeat. 

Het Gentse gezelschap brengt ons trippende elektronica - of zo zouden wij het toch omschrijven - waarmee ze gretig expermineteren. Zo ook met hun titels. Kalvendt?, geen idee wat dat betekent, maar het klinkt geweldig. 

 

Ken je (of ben je) zelf Belgisch talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via de #ikluisterbelgisch en misschien vind je ze binnenkort wel in ons lijstje terug!

Beluister hier de #ikluisterbelgisch-playlist op Spotify.