De vrouwen van 2EMPRESS staan hun mannetje in de dj-wereld

Charline Vandergeeten en Justine Szpringer

Kelly Coudijzer

Charline Vandergeeten en Justine Szpringer zijn de vrouwen achter het dj-duo 2EMPRESS. In 2012 zetten ze de eerste stappen in het Belgische nachtleven, nu zijn ze te zien in The Sky is the Limit en staan ze op grote dancefestivals in het buitenland. “Maar dit is nog maar het begin.” 

2EMPRESS, een idee dat ontstaan is op vakantie, staat nu zo’n vier jaar achter de draaitafels. Hoog tijd voor vernieuwing dus. Charline en Justine brengen dit jaar hun eigen label en zijn zo helemaal klaar om de wereld te veroveren. “We hebben het gevoel dat het avontuur nu pas begint, dus we hopen nog enorm hard te groeien”, zegt Charline.

Ook als het soms fout dreigt te lopen, lukt het de dames om alles onder controle te houden. “Tijdens onze tour in Brazilië hebben we toch wat drama meegemaakt”, vertelt Charline. “Na een korte nacht staan we daar op de luchthaven en merken we dat Justine haar paspoort weg is. Ik ben dan alleen vertrokken naar het volgende optreden en heb Justine moeten achterlaten op de luchthaven.” Terwijl Justine hemel en aarde verzet om aan een paspoort te geraken, treed Charline die avond alleen op. “Onze vlucht naar Europa moesten we de dag erna echt halen om terug op te treden in België”, gaat Charline verder. “Maar gelukkig is alles op het nippertje goed afgelopen.”

"We hebben ons toch iets harder moeten bewijzen."

Charline en Justine zien het niet als een nadeel om te werken in zo’n mannenwereld. “We proberen zo veel mogelijk positief te denken”, zegt Charline. “Maar in het begin hebben we ons toch iets harder moeten bewijzen tegenover onze mannelijke collega’s.”

Met optredens in Mexico, Costa Rico en Brazilië toont 2EMPRESS dat ze wel degelijk van aanpakken weten. De dames zijn niet te stoppen. “Door heel hard te werken aan onze eigen producties hopen we tot ver in het buitenland te scoren”, zegt Charline. “Eén van onze dromen is ook om te kunnen samenwerken met onze voorbeelden in de dj-wereld, zoals Martin GarrixAxwell & Ingrosso en Kygo.”

Hoop jij ook op zo’n carrière? Dan heeft Charline nog goede raad: “Hard werken, niet opgeven en niets aantrekken van wat anderen zeggen. Probeer zeker om je dromen achterna te gaan, want waar een wil is, is een weg.” (lacht)