Independent women gezocht

On Diversity of Hip-Hop

KVS / Groovalicious

Armelle
  • 06 feb 2016

All the women who are independent. Op zaterdag 6 februari worden vrouwen in hiphop naar de voorgrond gehaald met On Diversity of Hip-Hop: een documentaire, een dansworkshop én een feestje.

Het hele gebeuren maakt deel uit van het nieuw concept van Groovaliciousde feestjes die in 2013 gelanceerd werden door Bruselo en DJ Mukambo. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot de meest kleurrijke feestjes van Brussel, waar honderden mensen van verschillende origine, kleur, leeftijd en klasse samenkomen om te feesten.

Diversiteit in Hiphop 

Het woord diversiteit komt niet vaak voor als we het over hiphop hebben. De hiphopwereld wordt gestuurd door mannen en dat weet iedereen. In de documentaire Say my name wordt het accent gelegd op hoe moeilijk het kan zijn voor een vrouw om door te breken in die wereld. Bekende artiesten zoals Estelle, Erykah Badu of MC Lyte vertellen hun parcours. 

Groove

Als de documentaire gedaan is en je ineens zin krijgt om zelf door te breken in de hiphopscene, geen probleem. Na de vertoning volgt een dansworkshop en een feestje met DJ d.b.h, Fatoosan en MikiGold achter de platen. 

On Diversity of Hip-Hop vindt plaats op zaterdag 6 februari in de KVS Box