Wat zit er in de platenbak van Lucas?

De muziek achter de reporter

Lucas

Video’s voor Wat zit er in de platenbak van Lucas?

© SOHN

SOHN - Artifice

Eens om de zoveel tijd selecteert een reporter een aantal bands of nummers en probeert zo jou met zijn goede smaak te besmetten. Superactueel of belegen als stevige abdijkaas, catchy as hell of ellenlange trage soundscapes. Muziekreporter Lucas grabbelt in zijn platenbak.

Eén om in het oog te houden: 

SOHNBritse finesse pur sang. Catchy, muzikaal hoogstaand en vernieuwend. Met een debuutplaat in de steigers verwachten we veel van deze Londenaar. Hij wordt niet voor niets de blije James Blake genoemd. 

Eén uit de puberjaren: 

Billy Talent- Red FlagSnelle gitaren, een kanjer van een stem en Canadees. Een beetje heimwee naar de puberjaren waar alles kon is altijd leuk, toch? Past ook nog perfect in het rijtje: Enter Shikari- Labyrinth

Eén om de dansbenen bij boven te halen: 

Disclosure- Confess To Me. Ik beken, elektronische muziek doet iets met me. Dansen dansen zou Jeroom zeggen en dat is waar Disclosure je tot verplicht. No-nonsense beatgeweld om je dansbenen bij boven te halen en even alles te vergeten. 

Eén met vrouwelijk schoon:

Chvrches natuurlijk! Frontvrouw Lauren Mayberry van Chvrches maakt de al sublieme muziek nog net iets leuker. Mogen ook toegevoegd worden in dat rijtje: Florence Welch van Florence + The Machine en Julia Stone van Angus & Julia Stone.

Eén verassing van afgelopen jaar: 

Het eerste album van Deptford Goth. In een duistere platenwinkel in Amsterdam werd deze aangeprezen als "Voor degenen die van James Blake houden". Een praatje van een gladde verkoper later lag deze in mijn platenkast en toegegeven, ik heb er nog geen minuut spijt van gehad. Laat ik je overtuigen met nummers als Union, Lions en Objects Objects

Eén voor de verandering: 

Chinese Man- Get Up. Nooit echt een fan geweest van hiphop maar de combinatie van samples, mengtafels en een retestrakke live-performance heeft me fan gemaakt van Chinese Man. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zijn deze Fransmannen niet geel maar maakt de portie aziatische geluiden dit ruimschoots goed. 

Eén om luidkeels mee te zingen: 

Franz Ferdinand- Take Me Out. Dit nummer heeft waarschijnlijk geen introductie nodig. Verstand op nul, de longen uit je lijf zingen en dit alles nog liefst op een festivalweide met een pintje in je hand! 

Eén om te leren kennen: 

Arctic Monkeys- Put Your Dukes Up, John. De arctische apen zijn onder tussen tot ver buiten de noordpool bekend maar deze parel uit 2006 wordt vaak over het hoofd gezien. De Monkeys uit de beginjaren, and that's the way we like it!

Nog niet genoeg gehad? Lucas stelde een Spotifylijst samen om je honger te stillen!