In Trixie we trust

Porta Bohemica

Inge

Trixie Whitley - Soft Spoken Words

Trixie: dat was lang de bijnaam van die leerkracht die steevast een strik in haar staart bond. Maar nu staat Trixie vooral synoniem voor een kei van zangeres. Na debuut Fourth Corner staat een opvolger klaar om haar heldinnenschap te bevestigen: Porta Bohemica.

Ben je nog niet vollédig mee? Dan geven wij je graag een snelcursus Trixie Whitley mee. 

Over Trixie Whitley

De 28-jarige zangeres heeft een gemixte roots (zoals haar naam al deed vermoeden). Zowel Belgisch als Amerikaans DNA vloeit door haar aderen. Geboren in Gent, na omzwervingen doorheen Europa trekt ze op 17-jarige leeftijd terug de plas over. De Big Apple werd niet enkel haar tweede thuis, maar ook het podium waar ze haar muziek ten berde bracht. In 2012 maakt België opnieuw kennis met Talent Trixie wanneer ze haar debuut voorstelt.

Over Fourth Corner

Deze plaat huist alvast op een speciaal plekje in ons hart. Haar krachtige stem staat niet ter discussie. Het is de manier waarmee ze plooit, terugkaatst en uithaalt in nummers zoals Breathe You In My Dreams en Need Your Love die iedere keer weer een vlaag kippenvel teweegbrengt. Fourth Corner is geen album dat je casual oplegt tijdens een karweitje. De songs boeten niet aan emotie in en oefenen haast een bezwerende kracht op je uit.

Over Porta Bohemica

De opvolger Porta Bohemica staat geen gemakkelijke taak te wachten. Al stellen de reviews ons al gerust: "Trixie Whitley heeft ook talent natuurlijk, om te beginnen het talent om met haar stem je keel liefdevol toe te knijpen" (Humo). Studio Brussel doopte deze plaat al tot album van de dag. Ons favoriete ngen nummers voor de komende weken liggen al vast. In Trixie we trust.

De tweede plaat van Trixie Whitley Porta Bohemica is uit vanaf 23 oktober en verkrijgbaar in de winkel en digitaal. Met deze nieuwe vrucht onder de arm gaat ze op toernee. Voorlopig houdt ze enkel halt in Brussel, volgend jaar komen daar meerdere data bij. In het oog houden, dus!