Ja santé mijn ratsje: muzikale toppers op de Gentse Feesten

Gentse Feesten 2015

Klankfest, Boomtown, Maaike Ouboter, I will, I swear ...

Eva

De tien schuunste dagen van het jaar komen langzaamaan dichterbij. Denk: een feestvierende massa, een broeierig sfeertje, het beste street entertainment dat België te bieden heeft, een biljoen gezellige marktjes, hilarische comedyshows en 100% kans op een zweterige oksel die tijdens het dansen in je gezicht belandt.

Maar waarom we nog het meest uitkijken naar de Gentse Feesten? Voor de muziek, du-uh. Al wie geen wijs raakt uit het eindeloze (muziek)programma: don't give up. We zijn hier om je te helpen.

Klankfest

10 Days Off mag dan wel te hemel gedragen zijn, Klankfest komt dit jaar als een engel neergedaald op het Gentse feestvolk. Alle muzikale kersen van alle muzikale genres zoeken tien dagen lang onderdak in de Vooruit. En met alle bedoelen we echt àlle. Als in: techno, drum and bass, underground disco, house, rock 'n roll en ga zo maar door. Sowieso zit er één avond tussen waar je nu al een kater voor over hebt. Waar of niet waar? Oh ja, Snoop Dogg komt als DJ Snoopadelic plaatjes draaien op zondag 19 juli. No big deal.

Vrijdag 17 tot zondag 26 juli, Vooruit, tickets koop je hier.

 

Maaike Ouboter

Vorig jaar kreeg ze het hele François Laurentplein muisstil, dit jaar mag ze het proberen in de Spiegeltent. Maaike Oubouter gaat harder dan hard. Met haar nieuwste record 'En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt' doet ze zelfs records sneuvelen. Ze is na Jan Mulder ongetwijfeld de schoonste Nederlandse snoet die moeiteloos onze Belgische harten verovert. Ga dat zien. Geniet.

Woensdag 22 juli, 23 uur, meer info vind je hier.

 

I will, I swear

Het beste uur en een half van je leven, vindt plaats tussen elf en twaalf uur dertig 's avonds op zondag 19 juli. I will, I swear speelt er dan een setje zoals je het nog niet vaak hoorde. Dromerig en zwartgallig, melancholisch en licht euforisch, onschuldig en bikkelhard. All the feels. Zorg dat je erbij bent.

Zondag 19 juli, 23 uur, Spiegeltent, meer info vind je hier.

 

Boomtown

Vaste waarde Boomtown komt opnieuw met een paar mooie namen opdraven. Vallen ons meteen op? Sun Kil Moon, VUURWERK, Yuko, Het Zesde Metaal, Lohaus en Hong Kong Dong. De eerste helft betalend te bewonderen, de tweede helft belachelijk gratis. We doen de affiche trouwens onrecht aan door enkel deze toppers eruit te lichten. Check vooral zelf voor welke optredens je je een plaats naar de eerste rij wil ellebogen. Het zijn er ongetwijfeld heel wat.

Maandag 21 tot zaterdag 25 juli, Handelsbeurs en Kouter, meer info en tickets hier.